הרשימות של אמא

תגידו משהו, כששלומית סיימה לבנות את הסוכה, עוד נשאר לה כח לבשל ולאפות ולהכין מטעמים לכל האורחים שהגיעו? נראה לי שלא…

אני בכל אופן, בפעם האחרונה שבניתי סוכה וזו אכן היתה הפעם האחרונה שבניתי סוכה, פשוטו כמשמעו, מצאתי את עצמי מזיעה על רצפת החצר תוך כדי שמנסה להכין הפתעה לילדים שיקומו לסוכה יפה ומקושטת, ועד שהצלחתי להרכיב את כל חלקי הלגו הענקיים הללו, לרפד ולקשט, קיבלתי תגובות צוננות כגון: "עד שלא יהיה פה מחשב וחיבור לאינטרנט אין לנו מה לעשות פה…"

shutterstock_154704122

טוב, אתם מבינים שזה היה בעידן טרום הסמארטפונים, והיום כל ילד יכול לבלות בסוכה עם החברים שלו תוך כדי שהוא מתכתב איתם בוואצאפ, אבל לאלה מכם שעדיין שומרים על המסורת היפה הזו, הנה מספר רעיונות לאירוח קל וטעים שלא דורש טרחה רבה ואפשר להכין גם לאחר שאזלו הכוחות לאחר בניית הסוכה:

• מגש פירות ישמח כל לבב – פירות הרבה יותר מזמינים ומפתים לאכילה כשהם מגיעים קלופים וחתוכים בצורה אסתטית. קחו מגש גדול, פירסו והניחו את הפירות. ניתן גם להשתמש לחיתוך הפירות בכף פריזיאן ליצירת כדורים קטנים או בחותכנים עם צורות. הניחו מעל המגש מספר קוביות קרח שישמרו על קור ורעננות. ניתן לפנק את המגש גם בצלוחית של רוטב שוקולד חם לטבילה וכמובן שבמקרה הזה אין לשכוח לצרף קיסמים לנעיצת הפירות.

shutterstock_204591835

• סלט בהרכבה אישית – רעיון נחמד ביותר וגם מעסיק את האורחים לזמן מה – חותכים סוגים שונים של ירקות ומניחים כל סוג בצלוחית נפרדת כך שיש הרבה צלוחיות ובהן ירקות שונים מופרדים לפי סוגים. בנוסף מכינים צלוחיות עם תוספות שונות: קרוטונים, חתיכות גבינה בולגרית, אנטיפסטי, פסטה לבנה מבושלת ומסוננת, ביצה קשה מגורדת ועוד. עוד מניחים רטבים מסוגים שונים וכך כל אורח מרכיב לעצמו את הסלט שלו לפי הטעמים האהובים עליו.

• פלטת גבינות ולחמים- פלטה של גבינות משובחות, קשות ורכות, בתוספת מבחר לחמים טריים שקונים מחנות לחמים טובה, חמאה רכה, ממרח פסטו וממרח עגבניות מיובשות קנויים – כל אלה יהוו ארוחת נפלאה לצד כוס יין קרירה וקצת פירות ליד. הקפידו על האיכות כי גם לקנות צריך לדעת.

shutterstock_100580038

• בורקס אסלי – לאירוח קצת מושחת יותר, ניתן לאפות מגש בורקס גבינה קנוי אך לשדרג אותו על ידי כך שחוצים את הבורקס וממלאים אותו בביצה קשה מומלחת ובפרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ. ביס אחד מהמעדן הזה ותדמיינו שקפצתם היישר מהסוכה לחוף הים ביפו.

• פיצות קטנות ברגע – יש במקפיאים במרכולים ריבועי בצק עלים מוכנים. ניתן לקנות חבילה כזו, ועל כל ריבוע למרוח מעט רוטב פיצה שניתן לרכוש כיום במגוון סוגים, לפזר אבקת שום, אורגנו, מעט גבינה צהובה מגורדת. את הפיצות האישיות הללו ניתן לפנק בתוספות אהובות כזיתים, פטריות וכדומה. מכניסים לתנור ולאחר מספר דקות מתקבלות פיצות קטנות ונפלאות בכלום עבודה.

shutterstock_117130498

• פלטת מטוגנים כמו פעם – זה הזמן לחזור לאירוח הנוסטלגי של פעם ולקנות מבחר של מאכלים קפואים כמו סיגרים, פסטלים וקובות. מטגנים ומסדרים יפה במגש, ומגישים בתוספת מבחר סלטים קנויים מאיכות טובה: טחינה, חומוס שאפשר לסדר בצלחת עם גרגירי חומוס מקופסת שימורים שעברו חימום, מטבוחה, סלט כרוב ועוד. אירוח בסיגנון זה יהיה מושלם אם גם תוסיפו לו עלי גפן ממולאים מקופסת שימורים. לא מאד דיאטתי, אבל זה נהדר, בחיי.

• עוגה ברגע – לאורחים המפתיעים ולרגעים שפשוט לא מתחשק לטרוח, אפו עוגה מתערובת מוכנה והפכו אותה לחגיגית במיוחד על ידי קצפת שבה ממלאים ומקשטים את העוגה. ניתן לחצות את העוגה ולמלא אותה בנוסף לקצפת גם באגוזים, קוקוס, ממרח של ריבת חלב או נוטלה, דובדבנים, פירות ועוד.

shutterstock_105914795

• עוגה ברגע 2 – קנו עוגה מוכנה בטעם תפוזים, הוציאו מן המגש שלה ורפדו איתה תבנית עגולה לעוגה, על הבסיס הזה מירחו שכבה עבה של קרם שהכנתם משמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטרנט פודינג וניל. על הקרם סדרו פירות משומרים כאפרסקים או דובדבנים, ועליהם שיפכו ג'לי אדום שהכנתם משקית והכניסו לייצוב במקרר. לאחר שהג'לי יציב קשטו בקרם שנותר. יוצאת עוגה יפיפייה וטעימה מאד.

• קינוחים אישיים מכל הבא ליד – מלאו כוסות מעוצבות חד פעמיות בשכבות המורכבות מפירורי עוגיות מוכנות, פירות חתוכים וקרם מסקרפונה שמכינים בקלות על ידי הוספת כמה כפות של גבינת מסקרפונה לקצפת מוכנה. פנקו את הכוס ברוטב שוקולד או מייפל מוכנים והנה יש לכם הגשה חגיגית בכלום עבודה.

עד פה אני, ועכשיו תורכם. הכנתם? פינקתם? שתפו אותי ואת הקוראים ברעיונות הנהדרים שלכם. חג שמח!