הרשימות של אמא

הימים החמים שמבשרים על בוא הקיץ, שולחים אותי למטבח לעשות ארגון מחדש לכל התפריט בבית, כשהמנות הופכות להיות קלילות יותר, גם באופן הכנתן שמשאיר אותי זמן קצר יותר על הסירים והמחבתות, וגם במרכיבים שמשלבים כמות נכבדה יותר של ירקות וערכים תזונתיים.

אם יש משהו שתמיד ישמח אותי למצוא על הצלחת, זו מנה עשירה וצבעונית של ירקות מוקפצים בניחוח אסיאתי, שהיום בכדי להכין בבית אין כל צורך לכתת רגליים לחנויות מיוחדות, שכן בכל סופר ניתן למצוא את כל המרכיבים למנה עשירה בטעמים אקזוטיים אשר כולה משדרת בריאות ושמחה, ושמתאימה בול לימים האלה.

המוקפצים הללו, מלבד המון ירקות נפלאים הם מכילים, קיבלו הפעם גם תוספת חיזוק של אטריות אורז, שעם קצת בוטנים קצוצים מעל פשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

DSC_0291

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 בצל יבש
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
3 גזרים
1 קולורבי
200 גרם ברוקולי טרי
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 סלסלת פטריות שמפניון
3 עלי בצל ירוק
2 פלפל צ'ילי
200 גרם אטריות אורז מבושלות ומסוננות לפי ההוראות
שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות שמן צ'ילי
1 כף רוטב דגים
5 טיפות של שמן שומשום
מלח לפי הטעם

להגשה:

חופן כוסברה קצוצה
מעט בוטנים קלופים מומלחים

600x900

מכינים את הירקות:

קולפים את הבצל, שוטפים ופורסים אותו לרצועות.

קולפים את הגזרים, שוטפים וחותכים לרצועות דקות.

קולפים את הקולורבי, שוטפים, פורסים לפרוסות וכל פרוסה חותכים לרצועות דקות.

שוטפים היטב את הברוקולי, מפרידים את ראשי הברוקולי מהרגליים, ומשאירים להם גזע קטן בלבד.

שוטפים את הפלפלים, ופורסים לרצועות דקות.

מנקים את הפטריות, קוצצים את רגליהן ופורסים.

את הבצל הירוק שוטפים וחותכים לאורך לפיסות קטנות.

שוטפים את פלפל הצ'ילי, ופורסים לעיגולים קטנים.

DSC_0282

מתחילים להקפיץ: (להקפיץ = טיגון + ערבוב)

מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

מוסיפים את השום ואת הגינג'ר, ומערבבים.

מוסיפים את הגזר והקולורבי, ומקפיצים כחמש דקות.

מוסיפים את הברוקולי והפלפלים יחד, ומקפיצים כשלוש דקות.

מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד כשלוש דקות נוספות.

מוסיפים את הבצל הירוק ואת פלפל הצ'ילי ומערבבים.

מוסיפים את אטריות האורז המבושלות (ראו טיפ בנוגע אליהן בסוף), ומערבבים.

מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים מעט את האש, טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח אם צריך, ולאחר ערבוב של שלוש דקות נוספות מכבים את האש, מחלקים לצלחות, בוזקים מעט בוטנים ומגישים.

DSC_0295

• טיפ בנוגע לאטריות האורז:

אטריות האורז מאד ארוכות, ואני נוהגת לחתוך אותן בסכין לאחר הבישול כך שהן תשתלבנה בקלות יותר בתוך הירקות, ויהיה קל יותר לערבב את המנה וגם למזוג אותה לצלחות.