הרשימות של אמא

אם אתם מרגישים שחסר לכם עוד משהו על שולחן החג, ומחפשים עוד מתכון מהיר שאפשר להכין ממש ברגע האחרון, הרי שהגעתם למקום הנכון, שכן אתם עומדים לקבל את אחד המתכונים האיטלקיים הוותיקים והטעימים ביותר שיש: זיטי! (סופרנוס, מישהו?)

אמנם שם המנה קרוי על סוג הפסטה שבה נהוג במקור להכין אותו (צינורות חלולים), אך כל פסטה אחרת שתרצו תצלח גם היא לעניין הזה, ומה שחשוב זה שהתוצאה שתתקבל בגמר האפייה תכיל שכבות של פסטה, גבינות מבעבעות וברוקולי נימוח שכולם יחד וכל אחד לחוד ייצרו חגיגה שלמה וקוצרת מחמאות.

מניחים את החומרים בתבנית זה על גבי זה, ממש כמו בלזניה, ומכניסים לתנור, שם יתאחדו הטעמים, וריחות מופלאים יימלאו את הבית.

DSC_0422

אז מה צריך בשביל כל האושר הזה?

500 גרם פסטה פנה ריגטה
400 גרם ברוקולי קפוא
500 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר להשתמש גם בכמה סוגים של גבינות)
260 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מי ברז
1 כף אבקת שום
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
500 מ"ל שמנת לבישול
מלח

DSC_0378

מכינים בצ'יק:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, ומסננים.

מבשלים את הברוקולי במים רותחים עד לריכוך ומסננים.

בקערה מערבבים את רסק העגבניות עם התבלינים והשמן. אם התערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד קצת מים.

מניחים חצי מכמות הפסטה בתבנית מלבנית המותאמת גם לתנור וגם להגשה. (גודל 30*25.)

על הפסטה יוצקים מחצית מכמות רוטב העגבניות, מחצית מכמות השמנת ומחצית מכמות הגבינה.

DSC_0380

מפזרים בצורה אחידה את הברוקולי המבושל והמסונן.

מניחים את יתרת הפסטה.

יוצקים שוב את יתרת הרוטב, השמנת והגבינות.

מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות.

מגביהים את החום ל-200 ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה של הגבינות.

DSC_0408