הרשימות של אמא

אם חיפשתם דרך לעורר את תאבונם של האורחים שלכם לקראת הצפוי להם בארוחת החג, הרי שהמנה הזו היא אפרטיף מושלם, ואפשר להחליט אם רוצים להגיש אותה בצלוחיות אישיות, או לסדר בפירמידה דקורטיבית במרכז השולחן, שם הם ייחטפו במהרה.

כדורים שמנמנים מתערובת של בטטה וגבינות, שמגולגלים בפירורי לחם ונזרקים לשמן עמוק לטיגון מהיר, יוצרים סוג של פלאפל גורמה, שהכי כיף לטבול ביוגורט יווני מרענן, ושכל ביס מהם הוא הפתעה של טעמים ומרקמים.

כך או כך, מדובר במנה קלה מאד להכנה, וסופר קוצרת מחמאות, שלמרות שהיא מטוגנת אפשר גם להכין אותה מראש ולהעביר בחימום מהיר בתנור לפני ההגשה.

DSC_0488

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

2 בטטות (כ- 500 גרם)
3 כפות קמח חומוס
1+1/2 כוסות קמח לבן
1 ביצה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
כפית מלח
ציפוי לשניצל (פירורי לחם) בטעם שום ובתוספת שומשום
שמן קנולה לטיגון עמוק

למטבל יוגורט יווני מרענן:

יוגורט יווני שופרסל
1 שן שום כתושה
1 כף שמיר קצוץ
קורט מלח
1 כפית שמן זית

DSC_0500

מכינים בקלי קלות:

מבשלים את הבטטה במים או במיקרוגל עד לריכוך, מקלפים, מעבירים לקערה גדולה ומועכים לפירה.

מוסיפים לקערה את קמח החומוס, הקמח הלבן, הביצה, הגבינה המגורדת והמלח.

מערבבים לתערובת אחידה.

נותנים לתערובת לנוח עשר דקות ועוברים לשלב הטיגון:

מחממים שמן בסיר עמוק (בערך גובה של 3-4 ס"מ שמן).

עורמים את פירורי הלחם בצלחת או על גבי נייר אפייה למניעת לכלוך וכלים מיותרים.

יוצרים מהעיסה כדורים קטנים וטובלים אותם בפירורי הלחם.

מעבירים את הכדורים לשמן ומטגנים עד להזהבה.

מגישים חם לצד מטבל יוגורט יווני מרענן שמכינים על ידי ערבוב של כל החומרים הרשומים יחד.

DSC_0485

2 טיפים קטנים להצלחה גדולה:

• כדי ליצור כדור מושלם מניחים את הכדור, המצופה פירורי הלחם, בכף היד, ובעזרת כפית מעצבים ומיישרים את שוליי הכדור. מרימים ומניחים את הכדור בתוך הכפית ומעבירים אותו בעזרתה לשמן.

• באיזשהו שלב השמן מתחמם מאד, כך שאם רואים שהכדורים מזהיבים מהר מדי, יש להנמיך את חום האש, ובכל מקרה להיות כל הזמן במעקב מתי להוציא את הכדורים שבשמן, תוך שמכניסים חדשים.