הרשימות של אמא

עכשיו כשפורים כבר מאחורינו, זה הזמן המושלם להתחיל ולשמור בצד שלל מתכונים מוצלחים במיוחד לחג הפסח, שמגיע השנה מוקדם יותר מתמיד.

הפעם מתכוננים לפסח עם מתכון מנצח לקלאסיקה האהובה של החג – עוגת מצות שוקולד וקצפת מרשימה וחגיגית שלא תצליחו להפסיק ליישר!

את העוגה הנהדרת הזו שמחזירה לילדות, תכינו בקלות רבה בפחות מחצי שעה של עבודה, והיא תתקבל באהבה ותיזלל חיש קל על ידי ילדים ומבוגרים כאחד.

אתם מוזמנים לשמור את המתכון גם לתקופת חול המועד ולהכין את העוגה יחד עם הילדים כפעילות משותפת לחופש, ואפילו לנצל את המתכון כדי להיפטר משאריות המצות שישארו לכם אחרי הפסח-

בכל זאת, אף אחד לא יצליח לסרב לעוגת מצות עם קרם שוקולד עשיר ומפנק גם הרבה אחרי שנגמר החג.

matzo cake2

עוגת מצות שוקולד וקצפת

החומרים:

למצות:

360 מ"ל (כוס וחצי) חלב קוקוס או חלב סויה

10 מצות

לקרם שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ

50 גרם חמאה או שמן קוקוס

500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה או שמנת צמחית

3-4 כפות אבקת סוכר

2 כפות קקאו

1 כף רום או ברנדי (לא חובה)

לעיטור (לא חובה):

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה או שמנת צמחית

1 כף אבקת סוכר

מעט שוקולד מריר, מגורר

מעט קוקוס טחון

matzo cake3
אופן ההכנה:

  1. למצות: שופכים את חלב הקוקוס או חלב הסויה לקופסה רחבה, מניחים בכל בכל פעם מצה בחלב ומניחים לה לשבת בנוזל לשתי דקות לריכוך קל, מוציאים את המצה ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם כל כמות המצות.
  1. לקרם שוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה או שמן הקוקוס במיקרוגל או בסיר קטן המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים, מצננים מעט כך שהשוקולד כמעט ואינו חם למגע.
  1. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה או שמנת צמחית עם אבקת סוכר, קקאו ורום או ברנדי לקצפת יציבה. מוסיפים 3-4 כפות גדושות מהקרם לשוקולד המומס ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד לקצפת ומקפלים לקרם חלק.
  2. מניחים מצה על צלחת הגשה ומכסים בשכבה דקה של קרם בערך בעובי המצה, ממשיכים ועורמים מעל את שאר המצות עם קרם ביניהן באותו האופן.
  3. מצפים את העוגה מבחוץ ביתרת הקרם בשכבה דקה ומעבירים את העוגה למקרר ל-3 שעות או יותר.

לעיטור: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה או שמנת צמחית עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומעטרים את העוגה בתלוליות של קרם בעזרת שקית זילוף עם צנתר חלק, מפזרים מעל מעט שוקולד מגורר. מהדקים מעט קוקוס טחון לחלקן התחתון של דפנות העוגה לקישוט.

 

matzo cake1