הרשימות של אמא

קחו לכם מבחר משובח של ירקות שורש טריים, רבעי עוף עסיסיים, בקבוק יין לבן יבש וקצת דבש, והיפכו אותם לקדירת קסמים שבו כולם מבעבעים יחדיו לכדי תבשיל עשיר וריחני, שמתאים בול לעונה החורפית שבה אנו נמצאים ושאיש לא יוכל לסרב לו.

בצרפת מכינים באותו הסיגנון את המנה הזו עם נתחי בשר ויין אדום, והיא מוכרת בשם – ביף בורגיניון, אבל אתם יותר ממוזמנים לקרוא לה בשם – עוף בורגיניון, וליהנות ממנה כבר היום בארוחת הצהרים או בערב שבת.

הסיר מתבשל על הכיריים ועובר לתנור להזהבה, כך שרצוי להשתמש בסיר שמתאים גם לתנור. מה שבטוח זה שניחוחות צרפתיים משכרים ימלאו את המטבח שלכם, והסיר יוגש לשולחן כשהוא מבטיח ליקוקי אצבעות בלתי אירופאים בעליל, אז סליחה מראש…

DSC_0107

אז מה צריך שיהיה בבית?

4 כרעי עוף מחולקים לשוק וירך
2 כרישות
5 שיני שום חצויות
2 סלסלות פטריות שמפניון בשני צבעים
2 גזרים כתומים
2 גזרים לבנים (אם לא מוצאים אפשר רק כתומים)
5 בצלצלי שאלוט
1 עלה סלרי
עלים משני גבעולי רוזמרין
1/2 בקבוק יין לבן יבש
1/4 כוס דבש
שמן לטיגון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
מלח ופלפל

DSC_0045

מכינים בקלי קלות:

שוטפים את הכרעיים ומייבשים אותם בנייר סופג.

שוטפים את הכרישות ופורסים את החלק הלבן שלהן לפרוסות דקות.

שוטפים ומייבשים את הפטריות, חותכים ומשליכים את רגלי הפטריות וחוצים כל פטריה לשני חלקים. אם הפטרייה ממש גדולה ניתן לחתוך לרבעים.

קולפים את הגזרים וחותכים אותם לחתיכות גסות.

קולפים את בצלצלי השאלוט.

מחממים מעט שמן בסיר גדול ומכניסים לתוכו את הכרעיים. מתבלים בפפריקה ובכורכום ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.

DSC_0124

מוציאים מהסיר את הכרעיים, מוסיפים עוד קצת שמן ומטגנים את הכרישות עם השום החצוי במשך שלוש דקות.

מוסיפים את שאר הירקות הקלופים והחתוכים וממשיכים לטגן יחד עוד מספר דקות.

מחזירים לסיר את הכרעיים, יוצקים את היין, מוסיפים את הדבש, ומביאים לרתיחה.

מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עלה הסלרי, ואת עלי הרוזמרין, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה חצי סגור במשך שעה.

במידה והסיר שברשותכם מותאם לתנור מעבירים אותו לתנור ואופים ללא מכסה בחום גבוה עד להזהבה יפה של תכולתו.

במידה ואין לכם סיר כזה, פשוט מעבירים את התכולה לתבנית הגשה המותאמת לתנור, אופים ומגישים לשולחן היישר עם הכלי רצוי לצד אורז לבן.

בון אפטיט!

DSC_0114