הרשימות של אמא

אם עוד לא החלטתם מה הדרך הטובה ביותר להעביר את החודש הקר בשנה, אני שמחה לבשר על חגיגה צרפתית שתתקיים בחודש פברואר בסניפי שופרסל, ואשר במהלכה תוכלו להתחמם עם מבחר מטעמים המיובאים לרגל האירוע במיוחד מצרפת, ובנוסף ליהנות במשך כל החודש מחגיגה של מתכונים ברוח פריזאית בבלוג.

ונפתח עם מתכון מעלף למנה של כבדי עוף רכים ונימוחים ביין אדום וסילאן, שתוכלו להכין בקלי קלות לארוחת צהרים טעימה לצד אורז או פירה, או לבחור בהגשה חגיגית יותר על גבי ברוסקטות בגט שמכינים בחצי דקה.

מנה יפיפייה שמביאה איתה ניחוחות וטעמים של מסעדת שף, מושלמת לאירוח וקוצרת מחמאות.

DSC_0031

אז מה צריך שיהיה בבית? (כ-8 מנות על ברוסקטות)

1/2 קילו כבדי עוף מנוקים משאריות שומן ושטופים
1 בצל גדול
2 שיני שום כתושוות
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית שטוחה מלח
מעט שמן לטיגון

לברוסקטות:

1 בגט ארוך
מעט שמן זית

להגשה: (לא חובה) – נבטי ברוקולי טריים

מכינים בקלי קלות:

קולפים את הבצל ופורסים אותו לטבעות עגולות.

מחממים את השמן על אש גבוהה בסוטאז' ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את השום הכתוש, ומערבבים.

מסדרים את הכבדים על הבצל ולא נוגעים בהם כשתי דקות. (ברגע שלא מערבבים מיד, אז הם מפרישים במהלך הטיגון הרבה פחות נוזלים)

לאחר שתי דקות מוסיפים למחבת את הפפריקה, הפלפל, אגוז המוסקט והמלח, ומערבבים.

ממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהכבדים משחימים יפה והצבע הפנימי שלהם הופך לוורדרד עדין. (בודקים עם סכין).

מוסיפים את הסילאן ומטגנים עוד דקה יחד.

DSC_0040

מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד אשר היין מצטמצם לרוטב סמיך. (אמורה להישאר בתבנית כחצי מכמות הנוזלים שהיתה בזמן הוספת היין.)

טועמים ומוסיפים עוד מלח באם יש צורך, ומכבים.

בזמן שהכבדים על האש מכינים את הברוסקטות:

פורסים את הבגט לפרוסות בעובי של כ 1.5 ס"מ, מורחים אותן במעט שמן זית ומעבירים לטוסטר לחיץ עד להזהבה.

למי שאין טוסטר לחיץ, ניתן להניח את פרוסות הבגט על תבנית התנור ולהכניס לגריל למספר דקות.

מניחים על כל ברוסקטה את כבדי העוף תוך שדואגים שלכולם יהיו בצלים ורוטב יין.

מגישים מעוטר בנבטי ברוקולי רעננים. (לא חובה), ומתענגים על הטעם.

DSC_0033