הרשימות של אמא

החודש חוגגים בבלוג את חודש הולנד עם שלל מתכונים הולנדיים אהובים-

החל מעוגיות הספקולוס הפופולריות, דרך הרינג כבוש שמכינים לבד בבית ועד לכדורי בשר הולנדיים שאי אפשר להפסיק לנשנש.

הפעם אופים קרנטנבולן, לחמניות הולנדיות אווריריות ומתקתקות משובצות בצימוקים, קלות להכנה ומושלמות לארוחת הבוקר.

את הלחמניות תוכלו להגיש בלווית ממרחים מתוקים וגם לצד גבינות הולנדיות משובחות לשילוב מיוחד בין מתוק ומלוח.

כדי לקצר תהליכים ביום ההכנה, ניתן גם להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה ולאפות את הלחמניות למחרת בבוקר כך שיוגשו לארוחה כשהן טריות וריחניות ישר מהתנור.

שיהיה בתיאבון, או בהולנדית – Met eetlust!

raisin buns1

קרנטנבולן – לחמניות צימוקים הולנדיות

החומרים:

250 גרם צימוקים

120 מ"ל (חצי כוס) מים רותחים

400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח

6 גרם שמרים יבשים, או 18 גרם שמרים טריים

30 גרם (3 כפות) סוכר

3/4 כפית מלח

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1 ביצה L

200 מ"ל (כוס פחות 3 כפות) מים

50 גרם חמאה, רכה

50 גרם חמאה מומסת

raisin buns2

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את הצימוקים לקערה בינונית-קטנה, יוצקים עליהם את המים הרותחים, מכסים ומניחים לשבת לספוג נוזלים ולהתרכך לחצי שעה. מסננים מנוזלים ומפזרים על מגבת נקייה לייבוש.
  1. מערבלים במערבל חשמלי עם וו הלישה קמח, שמרים, סוכר, מלח, קליפת תפוז מגוררת וביצה. מוסיפים את המים בהדרגה תוך עירבול לבצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה
    ולשים 10-12 דקות נוספות לתערובת חלקה אלסטית ורכה שנפרדת מדפנות הקערה.
    מוסיפים את הצימוקים בהדרגה ולשים קלות כך שיתפזרו בצורה שווה בתערובת.
  1. מעבירים את הבצק לקערה גדולה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
  1. מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ל-15 חלקים ומגלגלים לכדורים. מסדרים את הכדורים במרווחים ב-2 תבניות אפייה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו ואופים את הלחמניות 15-17 דקות לגוון שחום.
    מברישים את הלחמניות מיד כשיוצאות מהתנור בחמאה מומסת.

הלחמניות במיטבן ביום ההכנה.

raisin buns4