הרשימות של אמא

אין ילד שלא אוהב לזלול נשיקות מרנג! פריכות ונמסות בפה הן יעלו מיד חיוך על הפנים, במיוחד כשהן יושבות על מקלות של ארטיק וצבועות בשלל צבעים משמחים.

במסגרת חודש שלם של מתכונים מיוחדים לילדים לכבוד החופש הגדול,
קבלו הפעם את המתכון המנצח לנשיקות מרנג מושלמות שכל אחד יוכל להכין בקלות רבה לבד בבית,
ולהתמוגג מקריאות השמחה של הילדים.

עבור הכנת הנשיקות הללו לא צריך להכין סירופ סוכר, גם לא לטרוף את המרנג על אמבטיה של מים חמים-
הפעם פשוט מקציפים את החומרים במערבל חשמלי בהתאם להנחיות, ומזלפים בקלות נשיקות יפות.

מתחשק לכם לשדרג את הנשיקות עוד יותר? זלפו את המרנג בצורת ספירלה על גבי מקלות של ארטיק או קשי נייר צבעוניים, לקבלת פרחי מרנג חמודים.
ניתן לשתף גם את הילדים בהכנה, ולתת להם לפזר על הנשיקות לפני האפייה שלל סוכריות צבעוניות.

Meringues3

החומרים:
4 חלבונים, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
150 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר, מנופה
צבעי מאכל בגוונים שאוהבים
מקלות ארטיק או קשים צבעוניים מנייר

Meringues1

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-80 מעלות בחום טורבו.
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומפזרים עליהן מקלות ארטיק או קשים צבעוניים מנייר במרווחים.

2. מקציפים במערבל חשמלי חלבונים ומלח כמה דקות לקבלת קצף לבן וקליל.
מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ומקציפים 10-12 דקות למרנג יציב ומבריק.

3. מוסיפים למערבל אבקת סוכר מנופה ומקפלים להטמעה.

4. מוסיפים לקערה צבע מאכל בגוון הרצוי ומקפלים לקבלת גוון אחיד. במידה ורוצים ליצור נשיקות בכמה צבעים שונים, מחלקים את התערובת בין כמה קערות, ומוסיפים לכל אחת צבע מאכל אחר.

5. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר משונן של כ-1.5 ס"מ, ומזלפים את המרנג על חלקו העליון של כל מקל בצורת ספירלה, מבפנים כלפי חוץ כך שמתקבלת צורת פרח.

6. אופים 3 שעות עד שהנשיקות מתנתקות בקלות מנייר האפייה.
מצננים מעט ומעבירים לקופסה אטומה.

Meringues2