חטיפים בריאים: הנאה צרופה ללא רגשות אשמה

לשבת מול הטלוויזיה ולהנות מחטיפים זה כיף, אין ספק, אבל זה לא תמיד טוב בשבילנו. מי לא אוהב ללעוס תפוצ'יפס או חטיפים דומים נוספים בין הארוחות, וזה בסדר במתינות, אבל אנחנו צריכים לדעת מתי לעצור. הדרך הטובה ביותר להנות בלי לחשוב היא להכין נשנושי בריאות בבית שיתנו לכם אנרגיה וישאירו אתכם מלאים בה במשך כל היום.

 

כוח ירוק

סמותי' בריא וטעים ישמור אתכם מלאים באנרגיה לאורך כל שעות יום הלימודים או העבודה, והוא אפילו יכול להחליף את ארוחת הבוקר שלכם.

מתכון

  • 1 כוס כרוב
  • 1 כוס אננס קצוץ
  • 1/2 כוס מיץ רימונים או אוכמניות
  • 2 כפות דבש
  • קרח

כעת הכניסו את כל החומרים לתוך בלנדר עד שכל המצרכים מעורבבים לחלוטין, ו… זהו, עשיתם את שלכם.

 

אבו-קרקר

מתכון זה הוא טוויסט קטן של טוסט האבוקדו האופנתי שכולנו אוהבים לאכול (ולכתוב על כך באינסטגרם). הקרקרים המושלמים האלה מתאימים כתוספת בצד או סתם לאכול אותם בלי כלום.

מתכון

  • אבוקדו
  • קרקרים ללא גלוטן
  • עגבניות פרוסות דק
  • מלח ים
  • שמן זית
  • פתיתי צ'ילי

 

שלב 1: מרחו אבוקדו על קרקר.

שלב 2: הניחו פרוסת עגבנייה על כל קרקר.

שלב 3: טפטפו שמן זית ופזרו פתיתי צ'ילי על הקרקרים.

 

צ'יפס קייל

צ'יפס קייל הוא חלופה מצוינת ובריאה לצ'יפס המסורתי העשוי מתפוחי אדמה. זהו חטיף בעל ערך קלורי נמוך מאוד, וסביר שלא תוכלו להפסיק לאכול אחרי צ'יפס אחד בלבד. שמרו על החטיף הבריא הזה בתפזורת, כך שתוכלו ליהנות מהם במשך ימים בכל פעם או אפילו להגיש אותם במסיבה.

מתכון

  • קייל
  • 2 כפיות מלח ים
  • 2 כפיות שום או אבקת בצל
  • פלפל קאיין (אופציונלי)

 

שלב 1: שטפו את הקייל

שלב 2: קלפו את עלי הקייל מן הגבעולים והניחו אותם על תבנית אפייה. אפו במשך 40 דקות בחום של 135 מעלות. דאגו להפוך אותם באמצע כדי לוודא שהם ייצאו פריכים.

שלב 3: פזרו את מלח הים והשום או אבקת הבצל על הצ'יפס קייל שהכנתם. הוסיפו פלפל קאיין כדי לקבל קיק.

 

נגיסי חלבון תוצרת בית

זהו חטיף מלא חלבון שיגרום לכם להרגיש בריאים וחזקים ללא צורך באפייה, תוך שאתם שולחים את בלוטות הטעם שלכם למסע מופלא. ממש קל להכין אותו, הוא בגודל של ביס – נגיסי חלבון הם הנשנוש המושלם, גם אחרי אימון כושר.

מתכון

  • 1 עד 2 כפות אבקת חלבון
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
  • 1/4 כוס דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שיבולת שועל ללא גלוטן
  • קרם קוקוס
  • 2 כפות של שוקולד צ'יפס טבעוני
  • 1 כף זרעי צ'יה

 

שלב 1: ערבבו חמאת בוטנים ותמצית וניל בתוך קערה.

שלב 2: הכניסו את שאר המרכיבים לקערה.

שלב 3: כאשר כל המצרכים מעורבבים בקערה, התחילו להכין את הנגיסים, ממש כמו שאתם מעצבים כדורי שוקולד בכפות ידכם. אתם אמורים להיות מסוגלים להכין כארבע עשרה יחידות.

שלב 4: הניחו את הנגיסים במקרר ל-3 עד 4 שעות בערך, והופ! הם מוכנים לאכילה.

 

אנו מקווים שהצלחתם למצוא את החטיף החדש, הבריא והטעים ששווה לכם לנסות מבין אלה שהמלצנו עליהם כאן. חטיפי נשנוש אלה מיועדים כדי לשמור עליכם מלאי אנרגיה לאורך כל היום. אתם לעולם לא תצטרכו שוב לחזור אל חטיפים עשויים ממזון מעובד אם אתם יכולים להכין נשנושים בריאים תוצרת בית כל כך בקלות.