מתכון בצ'יק – עוגת איגלו מפתיעה

חודש ינואר הגדול בסניפי שופרסל עומד להסתיים, ועדיין אפשר להזדרז ולרכוש מוצרים רבים בחמישה שקלים, גם אני הזדרזתי והכנתי קינוח מדהים שכדאי לכם לאמץ.

החורף גם כך משחק איתנו מחבואים, ומה יהיה רע אם תהיה לנו עוגת גלידה מהממת במקפיא, לכל אורח שרק יחפוץ להפתיע ולהגיע לבקר? מכינים את העוגה הזו בחמש דקות עבודה, ממוצרים שניתן לקנות עד סוף החודש בחמישה שקלים, ומרוויחים פעמיים.

הכוכבות הראשיות בעוגת האיגלו הזו הן רולדות אישיות קנויות. באופן אישי אני מאד אוהבת אותן, והן רכות ונמסות בפה ממש. בנוסף – משתמשים בקערה עגולה ועמוקה בקוטר 20 ס"מ, ובנפח של כ-2 ליטר. את העוגות האישיות חותכים לאורכן ומתחילים לצפות את שולי הכלי, מלמטה עד למעלה. זו תהיה מלאכה שאני בטוחה שהילדים בבית ישמחו לעשות איתכם.

השלב השני הוא להקציף שמנת מתוקה. חצי מהכמות מיד נכנסת וממלאה את הכלי שלנו, כשאת החצי השני אנו מערבבים עם פודינג שוקולד וממלאים את היתרה.

זה הכל! עוגת האיגלו שלנו נכנסת למקפיא.

להגשה – יש לשחרר מעט את השוליים בעזרת סכין ולהפוך על צלחת הגשה עגולה. העוגה מתהפכת בקלות מכיוון שהרולדות לא נדבקות לכלי.

מחכים חמש דקות לפני פריסת העוגה בסכין טבולה במים חמים ומגישים לקול קריאות ההתפעלות של הנוכחים.

IMG_6636

החומרים:
חבילת רולדות אישיות במלית קרם
1 אינסטנט פודינג שוקולד בלגי
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
חותכים את הרולדות לפרוסות דקות ומצפים את פנים הכלי מלמטה כלפי מעלה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
ממלאים את הכלי במחצית מכמות הקצפת.
מוסיפים ליתרת הקצפת 3 כפות גדושות של פודינג שוקולד ומערבבים בעדינות עד לתערובת אחידה.
ממלאים את יתרת הכלי בקצפת השוקולד.

IMG_6565

IMG_6569

IMG_6573

עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקפיא ל-8 שעות לפחות.
לפני ההגשה יש לשחרר מעט את שולי הקרם מהתבנית ולהפוך על צלחת הגשה.
נותנים לעוגה לנוח כחמש דקות בטמפרטורת החדר, כאשר בזמן הזה אתם יכולים לשחרר קריאות התפעלות בנוגע ליצירה שמתגלה לעינכם, פורסים ומגישים.

IMG_6603

את עוגות האיגלו שאתם הכנתם אני אשמח לראות בדף הפייסבוק. שתפו אותי וכמובן שאשמח לקרוא גם את התגובות שלכם.