הרשימות של אמא

חג השבועות כבר מאחורינו וזה בדיוק הזמן לנפנף לשלום לכל הפשטידות והעוגות עתירות הקלוריות, ולהתחיל לחזור לשגרה של ארוחות מסודרות וקצת יותר בריאותיות.

סלט הקינואה שלפניכם, המשלב ירקות קלויים בתנור לצד טריים ורעננים, מכיל רוטב טעים במיוחד המאחד את כל המרכיבים, נספג בקינואה ומעניק לה את טעמו. הסלרי תורם לקראנצ'ים נהדרים בכל ביס, וכל אלה יחד הופכים את הסלט הזה ללא רק יפה וצבעוני אלא גם למעדן אמיתי.

אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בכלי סגור, לקחת לעבודה או ליהנות ממנו בבית כשהוא משמש כארוחה מלאה ומשביעה או כתוספת למנה העיקרית.

DSC_0327

אז מה צריך שיהיה בבית?

1.5 כוסות קינואה
2 כפות שמן קנולה לטיגון הקינואה
3 כוסות מים
1 חציל
2 פלפלים אדומים
3 מקלות סלרי שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
1כף סילאן
רבע כפית מלח

DSC_0317

מכינים בקלי קלות:

שוטפים את הקינואה ומסננים.

מחממים בסיר קטן את שמן הקנולה, ומטגנים את הקינואה כשתי דקות על אש גבוהה.

מוסיפים את המים, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את האש, ומבשלים את הקינואה במשך 20 דקות עד שהיא מתרככת.

מערבבים, ושומרים בסיר המכוסה עד לשימוש.

DSC_0331

בזמן שהקינואה מתבשלת מכינים את הירקות הקלויים:

שוטפים את החציל, וחותכים אותו לקוביות.

שוטפים את הפלפלים, מסירים את הגרעינים וחותכים אותם לקוביות.

מסדרים את הפלפלים ואת החצילים בתבנית התנור, וקולים תחת מצב הגריל בחום של 200 מעלות, כ-20 דקות עד שהם מתרככים ומזהיבים.

תוך כדי הקלייה, מדי פעם ניתן לערבב כך שהם יקבלו את חום התנור מכל הכיוונים

להכנת הרוטב:

מכניסים לתוך צנצנת קטנה את שמן הזית, את החומץ, הסילאן והמלח, ומנערים היטב לאיחוד התערובת.

מרכיבים את הסלט:

מעבירים את הקינואה לקערה גדולה, מוסיפים את הפלפלים והחצילים הקלויים, מוסיפים את קוביות הסלרי, את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, ומעל הכל יוצקים את הרוטב.

מערבבים, ומגישים: חם, בטמפרטורת החדר, או קר מהמקרר.

DSC_0337