הרשימות של אמא

חגיגת שבועות בבלוג ממש מתקרבת לסיומה.

בשבועות האחרונים כבר נשנשנו פלפלונים צבעוניים במילוי גבינות, נהנינו מעוגת שמרים עם גבינות ופסטו,

זללנו בלינצ'ס פטריות בטעם של פעם ואפילו התענגנו על קוביות גבינה ושוקולד ממכרות במיוחד.

 

אתם עדיין מחפשים את עוגת הגבינה המושלמת, אולי המתכון הזה יסגור לכם בדיוק את הפינה בתפריט.

רגע לפני שמתחיל החג, אנחנו שמחים לשתף אתכם בעוד עוגת גבינה אחת שתשמחו למצוא אצלכם על שולחן החג-

עוגת גבינה קרה, קלאסית וקלה להכנה בציפוי ריבת חלב נוטף, שכל האורחים ישמחו ליישר פרוסה אחר פרוסה.

אתם כבר מוכנים לקבל את החג הכי טעים בשנה? חג שבועות שמח!

 

dulce de leche cheesecake1

החומרים לתבנית 24 ס"מ:

לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים

30 גרם (3 כפות) סוכר דמררה

¼ כפית קינמון טחון

100 גרם חמאה, מומסת

לעוגת גבינה:

14 גרם (שקית) ג'לטין

60 מ"ל (רבע כוס) מים

500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה 9%

450 גרם  (2 גביעים) גבינת שמנת 25%

500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה

140 גרם (כוס ועוד 3 כפות) אבקת סוכר

2 כפיות תמצית וניל

לציפוי ריבת חלב:

200 גרם ריבת חלב

1-2 כפות חלב חם

dulce de leche cheesecake2

אופן ההכנה:

  1. לתחתית: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עם סוכר וקינמון לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים לתחתית תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
  2. לעוגת גבינה: מערבבים בקערה בינונית-קטנה את הג'לטין והמים, מניחים לשבת ולספוח את הנוזלים ל-5-10 דקות.
  3. מערבבים בקערה גדולה גבינה לבנה וגבינת שמנת לתערובת חלקה.
  4. ממיסים את הג'לטין 25-30 שניות במיקרוגל ומערבבים בכפית לנוזל חלק מגושים. בוחשים לתוך הג'לטין המומס כמה כפות מתערובת הגבינה, יוצקים את התערובת לקערת הגבינה בהדרגה תוך טריפה רצופה לתערובת חלקה.
  5. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה ומקפלים לקערת הגבינה לקבלת קרם חלק. משטחים את הקרם על הבסיס ומעבירים לקירור ל-6 שעות לפחות להתייצבות ורצוי למשך הלילה.
  6. לציפוי ריבת חלב: מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה.

dulce de leche cheesecake3