הרשימות של אמא

מי אמר שעוגה לשבועות חייבת להיות מתוקה? שבלולי שמרים יכולים לטמון בחובם גם מלית נהדרת ומלוחה ולהעשיר את שולחן החג בהופעה מרשימה וטעימה, לצד הפשטידות ושאר המאפים.

הבצק קל מאד להכנה, עובר תפיחה קצרה, רידוד, ואז מתמרח לו בשכבה עדינה של ממרח פסטו וגבינות משובחות. גלגול אחד מהיר, וקדימה לתנור.

התוצאה המתקבלת היא של שבלולי שמרים רכים וחמימים כשכל ביס מגלה עושר של טעמים וגבינות נמסות.

המנה הזו אידאלית לחג שכן אפשר להכין אותה מראש, כולל אפייה, ולהקפיא. ביום ההגשה פשוט מפשירים בטמפרטורת החדר, ומכניסים לתנור לחימום נוסף.

DSC_0463

אז מה צריך שיהיה בבית? (עבור תבנית בקוטר 24 ס"מ)

לבצק:

500 גרם קמח שמרים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1 כף סוכר
3/4 כוס מים חמימים
1/2 כפית מלח

למלית:

190 גרם (צנצנת) ממרח פסטו
250 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

למריחה:

1 ביצה טרופה

DSC_0479

מכינים בקלי קלות:

מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון, למעט המלח, ומערבלים במשך 7 דקות.

מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל דקה נוספת.

הערה – באם נראה כי הבצק יבש מדי (הדבר תלוי מאד בקמח וברמת הלחות באוויר), ניתן להוסיף כף מים ולהמשיך בערבול, ועוד כף נוספת בהמשך אם נראה שזקוק לעוד, עד שהבצק הופך להיות חלק וגמיש.

מכסים את הקערה במגבת עבה ומניחים בצד לשעה בערך, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעלה גדול ודק.

DSC_0445

מורחים את עלה הבצק בממרח הפסטו.

שומרים בצד שתי כפות מגבינת הקשקבל.

מפוררים על עלה הבצק את הגבינה הבולגרית, ואת יתרת הקשקוול.

מגלגלים לרולדה, ומורחים בביצה טרופה.

חותכים את הרולדה ל – 9 חתיכות שוות, ומסדרים את השבלולים שנוצרו בתבנית עגולה, המרופדת בנייר אפייה, כשהחלק הפתוח שלהם כלפי מעלה.

מורחים בביצה הטרופה גם את החלק העליון של השבלולים, ובוזקים מעליהם את הקשקבל ששמרנו בצד.

מכניסים לתנור ואופים בחום של 160 מעלות כ-50 דקות עד להזהבה.

מצננים מעט בטפרטורת החדר, שולפים את העוגה מהתבנית בעזרת נייר האפייה, ומגישים.

DSC_0460