הרשימות של אמא

חג שבועות כבר נראה באופק וכמו בכל שנה, גם הפעם נשתף אתכם כאן בבלוג בשלל מתכונים מנצחים לשולחן החג: ממנות ראשונות חלביות, דרך בלינצ'סים ומאפים קוצרי מחמאות ועד לעוגת הגבינה שהכי כדאי לקנח איתה את הארוחה.

הפעם נאפה קוביות עוגת גבינה בציפוי שוקולד עשיר- קוביות מבלילה בחושה קלות הכנה וכל כך טעימות, פשוט מושלמות לחג שבועות הקרב ובא.

הקוביות מורכבות מתחתית של פירורי עוגיות סנדוויץ' שוקולד מעורבות בחמאה שמהדקים לתחתית התבנית,

מלית גבינת שמנת בחושה שלא דורשת הקצפה ולסיום- ציפוי שוקולד עשיר שיוצקים מעל.

התוצאה המתקבלת – קוביות גבינה ושוקולד נפלאות עם טעם של עוד, נראה אתכם מצליחים להפסיק ליישר אותן!

 

cheesecake chocolate bars3

 

החומרים:

לתחתית:

175 גרם עוגיות סנדוויץ' שוקולד

50 גרם חמאה, מומסת

קורט מלח

למלית:

675 גרם (3 גביעים) גבינת שמנת טבעית 16-25%

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

20 גרם (2 כפות) קמח

3 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

cheesecake chocolate bars2
לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

160 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. לתחתית: מחממים תנור לחום 160 מעלות ללא טורבו. טוחנים במעבד מזון את עוגיות הסנדוויץ' לפירורים דקים ככל הניתן, מוסיפים חמאה מומסת וקורט מלח ומערבבים לתערובת לחה.
  1. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית תבנית מרובעת 20×20 ס"מ בעזרת כף.
  2. למלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ויוצקים על התחתית.
  1. אופים את העוגה 40-45 דקות כך שהתערובת תפוחה ויציבה למראה בדפנות אך עדיין רוטטת במרכז. מצננים היטב ומקררים ל-3 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.
  1. לציפוי: ממיסים יחד את חומרי הציפוי במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על עוגת הגבינה ומעבירים לקירור לשעה-שעתיים להתייצבות הציפוי. פורסים לקוביות וזוללים.

cheesecake chocolate bars1