הרשימות של אמא

שבועות, החג הטעים ביותר בשנה כבר ממש מעבר לפינה, ומהיום צפויה לכם שרשרת מתכונים נפלאה שתמלא את שולחן החג שלכם במטעמים ערבים לחיך, שיקצרו אין ספור מחמאות.

נפתח עם מנה צבעונית, אביבית וטעימה במיוחד של פלפלונים מתוקים צבעוניים קטנים, שממלאים בתערובת של גבינות משובחות, וקולים בתנור תחת הגריל. הגבינות תימסנה תוך כדי שבשר הפלפלונים יתרכך תחת החום, והם יזהיבו בנקודות שיזוף מקסימות.

מדובר במנה קלה מאד להכנה ושאפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה, כשכל ביס ממנה הוא חגיגה של טעמים.

DSC_0362

אז מה צריך שיהיה בבית:

400 גרם (2 אריזות) של פלפלונים צבעוניים
200 גרם גבינת עזים הולנדית
200 גרם גבינת פטה כבשים
50 גרם גבינת פרמז'ן
מלח לפי הטעם

DSC_0343

מכינים בקלי קלות:

שוטפים את הפלפלונים וחורצים בצד של כל אחד מהם חריץ לכל אורכו.

מגרדים את גבינת העזים בפומפייה ומכניסים לקערה.

מוסיפים את גבינת הפטה ולשים בידיים את החומרים לתערובת אחידה.

DSC_0344

טועמים ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך (זה מאד עניין של טעם משום שהפטה גם כך מלוחה)

לוקחים מעט מהמלית וממלאים את הפלפלונים, תוך שדוחסים פנימה היטב את המלית ומשאירים גבעה קטנה מבחוץ.

מניחים את הפלפלונים בתבנית הגשה המותאמת לתנור.

מגרדים את גבינת הפרמזן ובוזקים מעט ממנה על כל פלפלון.

DSC_0345

מכניסים לתנור ואופים במצב גריל במשך כ- 20 דקות בחום של 200 מעלות, עד שהפלפלונים מתחילים להיקלות והגבינות נמסות.

אם רוצים להכין מראש אפשר לשמור במקרר עד לשלב שלפני התנור, ולקלות לפני ההגשה.

DSC_0355