הרשימות של אמא

אחד מזכרונות הילדות היותר כייפים שלנו הוא זלילת תפוחי אדמה חמים שנאפו במדורה. ברבות השנים הכיבוד שלצד המדורות הולך ומשתכלל, ויחד איתו הגיע הזמן לשדרג גם את נושא תפוחי האדמה ולהכין במקומם בטטות טעימות, שגם מגיעות עם ערכים תזונתיים טובים יותר, וגם נאפות הרבה יותר מהר.

אפשר לזרוק אותן לתוך האש, ולהמתין שיתרככו, או להביא כבר מהבית לאחר שאפינו אותן בתנור הביתי, ורק לחמם מעט ליד המדורה. הבטטות מתבשלות בתוך עצמן, עטופות במלח שסופג את הלחות, ומתקבלות עסיסיות ומתוקות במיוחד.

בשביל להפוך את החוויה לעוד יותר כייפית וטעימה, מומלץ למלא אותן באחד מן הרעיונות שאביא בפניכם מיד, ואז כבר באמת יהיה מדובר בחגיגה שלמה!

DSC_0298

נתחיל מאופן הכנת הבטטות:

• מקרצפים היטב את הבטטות.

• מניחים כל אחת מהן בתוך ריבוע של רדיד אלומיניום.

• בוזקים עליהן מלח גס וסוגרים את הנייר.

• מכניסים לתנור ואופים בחום גבוה (220 מעלות) במשך שעה.

משאירים את הבטטות בתוך נייר הכסף עד לשימוש, וכשרוצים לאכול מסירים את נייר הכסף, יוצרים חתך במרכז הבטטה, מועכים מעט את תכנה וממלאים באחת מן המליות הבאות שתוכלו להכין כבר בבית ולהביא איתכם למדורה.

נקניקיות עם בצל מקורמל ומייפל

6 נקניקיות מוכנות (על המנגל או במחבת בבית)
1 בצל פרוס וחתוך לרצועות
2 כפות סירופ מייפל
קורט מלח
2 כפות שמן

מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.

מוסיפים את הסירופ ואת המלח, ומטגנים עוד דקה יחד.

חותכים את הנקניקיות לחתיכות קטנות ומוסיפים אותן לבצל.

DSC_0304

פטריות מוקפצות עם שום ואגוזים

סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים
2 שיני שום כתושות
50 גרם אגוזים קצוצים גס
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח
פרמז'ן מגורד

מנקים את הפטריות וחותכים אותן לרצועות.

מחממים את השמן ומוסיפים את הפטריות ואת השום.

מקפיצים כמה דקות יחד, עד שהפטריות הופכות להיות סמרטוטיות יותר.

מטגנים בנפרד במעט שמן את האגוזים, ומוסיפים לפטריות.

מניחים על הבטטה ובוזקים פרמז'ן מגורד.

בטטות עם מרשמלו וקינמון

זה יותר רעיון מאשר מתכון!

כשמועכים את בשר הבטטה מוסיפים לו קינמון וכפית סוכר חום. מערבבים בעדינות.

מסדרים מעל הבטטות מרשמלו ומניחים על המנגל לכמה דקות או לחילופין אופים בתנור הביתי.

אפשר גם להשתמש בברנר לשריפת המרשמלו.

מעדן!