הרשימות של אמא

השבוע נחגוג את ל"ג בעומר, הלא הוא חג המדורות.

אחרי שכבר סיימנו לאסוף את כל הקרשים האפשריים בסביבה, הגיע הזמן לדאוג לקינוח השווה של הערב- כזה שיהיה פשוט להכנה, יוכל לשבת בטמפרטורת החדר ללא שום צורך במקרר, ויזלל בהנאה על ידי כל יושבי המדורה.

אז הפעם מכינים למדורה קאפקייקס שוקולדיים מתערובת בחושה וקלה להכנה בעיטור של פרחי מרשמלו, שיהיו מסמר הערב במדורה הכיתתית.

את תערובת הקאפקייקס בוחשים בקלות בקערה בלי שום צורך להדליק מיקסר, מצפים בציפוי שוקולד מהיר ומעטרים בפרחים מחצאי מרשמלו ובאבקנים מסוכריות מיני עדשים.

התוצאה המתקבלת- קאפקייקס יצירתיים וחמודים במיוחד שישמחו לזלול כל ילד ומבוגר.

ל"ג בעומר שמח ובתיאבון!

chocolate marshmallow cupcakes1

 

החומרים ל-12 קאפקייקס:

לקאפקייקס שוקולד:

120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח

1 כפית אבקת אפייה

45 גרם (שליש כוס) קקאו

135 גרם (שני שליש כוס) סוכר

קורט מלח

120 מ"ל (חצי כוס) שמן

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

160 מ"ל (שני שליש כוס) מים רותחים

לעיטור:

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

120 מ"ל (חצי כוס) קרם קוקוס

חבילת מרשמלו

סוכריות מיני עדשים

chocolate marshmallow cupcakes2

אופן ההכנה:

  1. לקאפקייקס שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, וקקאו, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
  1. יוצרים במרכז התערובת גומה גדולה, מוסיפים פנימה שמן, ביצים ותמצית וניל וטורפים במטרפה לתערובת סמיכה.
  2. מוסיפים מים רותחים בהדרגה תוך עירבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
  1. מחלקים את התערובת בין שקעים בתבנית מאפינס מרופדת במנג'טים ואופים את הקאפקייקס 16-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים.
  2. לציפוי: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עם קרם קוקוס ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים מהציפוי על כל קאפקייק.
  1. גוזרים כל מרשמלו במרכז לחצי בעזרת מספריים נקיות ומסדרים על כל קאפקייק בעיגול לקבלת מראה של עלי כותרת, מפזרים סוכריות מיני עדשים במרכז עבור האבקנים.

מעבירים את העוגות לקירור עד להתייצבות הציפוי, שומרים את הקאפקייקס בקופסה אטומה.

 

chocolate marshmallow cupcakes3