הרשימות של אמא

כולנו מכירים את זה: מכינים ערימה ענקית של שניצלים, זוללים אותם כשהם חמים ופריכים, ואת השארית מכניסים למקרר כשלמחרת כבר לאף אחד לא מתחשק לאכול אותם. הציפוי מתרכך, הבשר מתקשה, ובחימום מחדש זה ממש כבר לא אותו הדבר.

הרעיון שלי הוא פשוט להפוך אותם למשהו אחר, כשהיום שהם שהו במקרר יעשה להם רק טוב, ובחמש דקות עבודה תקבלו מנה חדשה שכולם ישמחו לאכול.

במחשבה שנייה, יש לי הרגשה שלפעמים תמצאו את עצמכם מכינים שניצלים במיוחד בכדי להכין אותם בצורה הזו, כי במקרה הזה השדרוג עולה על המקור.

הרי לכם שלושה רעיונות טעימים במיוחד:

DSC_0211

שניצלים ברוטב לימון חמוץ מתוק

החומרים:
5 שניצלים קרים
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1 כף קליפת לימון מגורדת
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין (רוטב אסיאתי מתוק. לא חובה)
1/4 כפית מלח
3-4 פרוסות לימון דקיקות

אופן ההכנה:

מכניסים לתוך סוטאז' רחב את כל חומרי הרוטב (מהמים ועד המירין) ומבשלים עד להסמכה קלה.

מכניסים את השניצלים לתוך הרוטב, מפזרים את פרוסות הלימון, ומבשלים יחד על אש בינונית ללא מכסה כעשר דקות.

DSC_0210

שניצלים ברוטב פטריות

החומרים:

5 שניצלים קרים
סלסילת פטריות שמפניון
2 כפות שמן
2 כוסות מים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
מלח ופלפל
2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

שוטפים את הפטריות ופורסים אותן.

מחממים בסיר קטן מעט שמן ומטגנים את הפטריות עד לריכוך.

מוסיפים לסיר את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.

מניחים את הקורנפלור בקערה ומוסיפים לו כרבע כוס מהמים הרותחים שבסיר.

מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים.

מחזירים את הקורנפלור לסיר, מביאים לרתיחה מחודשת ומכבים את האש.

מניחים את השניצלים בתבנית המתאימה לתנור, ויוצקים עליהם את הרוטב. מפזרים את הפטריות בצורה שווה מעל השניצלים.

אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-15 דקות, ומגישים.

DSC_0216

תבשיל פתיתים ונתחוני שניצל

החומרים:

5 שניצלים קרים
1/4 כוס שמן
1 חבילת פתיתים
4 כוסות מים
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח

אופן ההכנה:

חותכים את השניצלים לקוביות בינוניות.

בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הפתיתים.

מטגנים מעט תוך ערבוב עד להזהבה קלה של הפתיתים.

מוסיפים לפתיתים את המים ואת רסק העגבניות ומתבלים בפפריקה ובמלח.

מוסיפים את קוביות השניצלים ומערבבים.

מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר. סוגרים את מכסה הסיר.

מבשלים 15 דקות, מערבבים, ומכבים את האש.

משאירים עם מכסה סגור לעוד 10 דקות, ומגישים.