הרשימות של אמא

זוהי אחת המנות האהובות עלי, ואין מצב שאני לא אזמין אותה לפני החומוס פול במסעדה שבה היא מוגשת, כשלפעמים כל שאר הארוחה הוא רק תירוץ כדי לזלול ממנה עוד ועוד.

ל"ג בעומר הקרב הוא הזדמנות מצויינת ללמוד להכין אותה בבית, ולהביא לארוחה שמארגנים ליד המדורה, והיא תשתלב מעולה לצד הקרטושקס והבשרים על האש.

אפשר להשתמש בפרחי כרובית שלמה שחותכים ושוטפים, או אם עצלנים במיוחד (כמוני) להשתמש בזו שרוכשים כבר במצב הזה.

מה שלא תבחרו, אתם תגלו שהמנה הזו כל כך קלה להכנה, שבאמת אין צורך לחכות לביקור במסעדה כדי לאכול ממנה, ותתחילו להכין אותה באופן קבוע.

DSC_0230

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 חבילה של פרחי כרובית (או כרובית שלמה שטופה ומפורקת לפרחים)
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
מלח

DSC_0183

מכינים בקלי קלות:

בסיר גדול מביאים מים לרתיחה.

מכניסים את פרחי הכרובית, מביאים לרתיחה מחודשת, ומבשלים עשר דקות בדיוק.

מוציאים ומסננים.

מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים את פרחי הכרובית עד להזהבה קלה.

מניחים בצלחת הגשה.

DSC_0234

מערבבים את מיץ הלימון עם שמן הזית, השום והפטרוזיליה, מתבלים במלח, ויוצקים את הרוטב על הכרוביות המטוגנות.

ניתן לשדרג ולהזליף גם טחינה על המנה.

אוי, כמה שזה טעים!!

DSC_0229