הרשימות של אמא

זה התחיל בשקט, אבל לאט לאט כבש לו העראייס מקום של כבוד במסעדות הטובות ביותר כאחת המנות המפתיעות ביותר של המטבח הערבי, ולמרות שאין לדעת מה גרם למי שהחליט לדחוס תערובת של בשר חי לתוך פיתה ולהפוך אותה לטוסט, התוצאה התבררה בסופו של דבר כגאונית וטעימה במיוחד.

על המנה הזו תוכלו גם אתם להתענג כבר ביום העצמאות הקרוב, ולצלות על המנגל, כשניתן להכין את התערובת מראש, ולהגיע איתה כשהיא בקופסא סגורה בצידנית, ובפיקניק פשוט לדחוס אותה לתוך חצאי פיתות ולהניח על האש, או להגיע איתן ממולאות כבר מהבית.

מה שלא תחליטו, העסק הטעים הזה, כשהוא מרוח בשמן מתובל בשום, עם קצת טחינה משובחת בצד, הולך להיות ללא ספק כוכב החגיגה.

DSC_0096

אז מה צריך בשביל להכין את הטעים הזה? (10 חצאים)

לקבב:

חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
50 גרם פיסטוק קלופים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל

לפיתות:

5 פיתות
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
קורט מלח

אופן ההכנה:

לשים היטב את כל חומרי הקבב לתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מעט מלח אם צריך.

חוצים את הפיתות.

מחלקים את תערובת הבשר ל-10 חלקים שווים, וממלאים את הפיתות בבשר, תוך שדוחסים היטב.

מערבבים יחד את שמן הזית עם שום הכתוש והמלח, ומורחים את הפיתות בתערובת.

DSC_0107

צולים על המנגל:

ראשית מניחים את הפיתות עם החלק הפתוח על המנגל לשתי דקות, ואז צולים במשך 3-4 דקות מכל צד. אם רוצים את הבשר ממש צלוי היטב אפשר גם 5 דקות מכל צד.

מגישים וזוללים חם.

DSC_0108