הרשימות של אמא

מי אמר שאי אפשר ליהנות גם בפסח מלחם ביתי טרי וריחני? כנראה מישהו שעדיין לא טעם את לחם התירס הנהדר הזה, שאולי תתקשו להאמין אבל לא רק שאינו צריך שמרים או זמן התפחה, אלא שמכינים אותו בערבוב מהיר של כל המרכיבים בקערה אחת, ושהכי כיף לאכול כשהוא חמים היישר מהתנור.

לחם תירס הוא מאד פופולרי בארצות הברית, והגיע הזמן שיעשה עלייה גם לארצנו הקטנטונת, כאן הוא מקבל תוספת טעימה של בצל ירוק קצוץ, ויקבל אליו בברכה כל מריחה שתבחרו להניח עליו.

לאחר שתכינו אותו בחג אתם מוזמנים לשמור את המתכון ולהמיר את הקמח התופח הכשר לפסח בקמח תופח רגיל, כך שתוכלו ליהנות ממנו לאורך כל השנה. כמו כן, בסוף המתכון תקבלו גם אופציות להמרה לפרווה.

DSC_0022-1

אז מה צריך שיהיה בבית? (עבור שתי תבניות אינגליש קייק)

2 כוסות קמח תירס
1 כוס קמח תופח כשר לפסח
1 כפית אבקת אפייה
1 כף סוכר
4 ביצים
1+1/2 כוסות ריוויון
100 גרם חמאה מומסת
1 כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
2 כפיות שטוחות מלח
כמה כפות קמח תירס לבזיקה מעל הלחם

DSC_0015

מכינים בקלי קלות:

בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הריוויון, הסוכר, החמאה המומסת והמלח.

מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

משמנים שני דפי אפייה ומניחים אותם בשתי תבניות אינגליש קייק.

יוצקים את התערובת שבקערה לשתי התבניות.

בוזקים מעט קמח תירס מעל כל תבנית.

DSC_0019

אופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך 45 דקות עד שהלחמים מייצבים ומזהיבים.

משאירים על השיש כ- 15 דקות להתגבשות הטעמים, ואז פורסים ומגישים.

שומרים את הלחם עטוף בניילון נצמד, וכשהוא מתקרר אפשר להניח פרוסות ממנו בטוסטר לחימום מחדש, ואז הוא הופך לאפילו עוד יותר טעים.

לאלה מכם שרוצים להפוך את המתכון לפרווה – פשוט ממירים את החמאה בשמן, ואת הריוויון בחלב סויה.

DSC_0042