הרשימות של אמא

אחד הסלטים האהובים עלינו בפסח הוא סלט תפוחי אדמה. כן, זה עם המלפפון חמוץ והמיונז שתמיד יהיה לו מקום של כבוד על השולחן, ושאין כמותו בהפיכת כל ארוחה למשביעה גם כשאין לחם בנמצא.

השנה החלטנו שהגיע הזמן לשדרג גם את הסלט הזה, ובמקום להגיש אותו בגרסה הרגילה, נהפוך אותו לחגיגי במיוחד כשהוא מסודר בשכבות צבעוניות כשכל אחת מכילה מרכיב אחר, וכל צורתו היא כשל עוגה צבעונית ויפיפייה, כשאת ההשראה לסלט לקחנו מהמטבח הרוסי, שם הוא מוכר בשם – סלט שובה. (SHUBA)

בין השכבות תמצאו בנוסף לתפוחי האדמה גם נתחי סלמון מעושן, סלק וגזר מבושלים, ביצים קשות, וכמובן מיונז, שהבעיה היחידה היא הצורך להחליט אם אוכלים אותו בביס מלמעלה למטה או כל שכבה בנפרד.

מה שבטוח שמדובר בתוספת מפתיעה וטעימה במיוחד לשולחן ליל הסדר שאפשר להגיש כמנה ראשונה או במרכז השולחן, וכמובן ליהנות ממנה בכל שאר ימי החג.

DSC_0521

אז מה צריך שיהיה בבית? 

2 תפוחי אדמה
3 גזרים
500 גרם (1 יחידה) סלקים מבושלים בוואקום
100 גרם סלמון מעושן
4 ביצים
מיונז
מלח
רינג בקוטר של 16 ס"מ, גובה 6.5 ס"מ (לא חייבים לדייק)

DSC_0504

מתחילים בהכנת כל המרכיבים לסלט:

בסיר גדול מבשלים את תפוחי האדמה, את הגזרים (על קליפתם) ואת הביצים, בהרבה מים עד לריכוך הירקות.

מסננים ומצננים.

קולפים את הביצים, את תפוחי האדמה ואת הגזרים תחת מי ברז.

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומניחים בצלחת.

את הגזרים מגרדים בפומפייה ומניחים בצלחת אחרת.

מגרדים גם את הביצים ומניחים בצלחת נפרדת.

מוציאים את הסלקים מהוואקום ומגרדים גם אותם.

מחצית מכמות הסלק המגורד מערבבים עם 2 כפות מיונז, ומניחים את שני סוגי הסלק בשתי צלחות נפרדות.

חותכים את הסלמון לחתיכות קטנות.

DSC_0522

מרכיבים את הסלט:

מניחים את הרינג על צלחת הגשה, ובתוכו מתחילים לסדר את כל השכבות:

1. בתחתית מניחים את קוביות תפוחי האדמה. דוחסים היטב עם הידיים ומהדקים.

2. מעל תפוחי האדמה מורחים שכבה נדיבה של מיונז.

3. מפזרים את חתיכות הסלמון.

4. מפזרים מחצית מכמות הביצה הקשה המגורדת.

5. על הביצים מניחים את הגזר המגורד, ומהדקים.

6. מעל הגזר מורחים שכבה נוספת של מיונז.

7. מניחים את הסלק המעורבב עם מיונז ומהדקים.

8. מניחים את הסלק המגורד.

9. מפזרים במרכז מעל הסלק את יתרת הביצים המגורדות.

10. מסירים בעדינות את הרינג, ומתאפקים שלא להשמיע צווחת התלהבות מהיופי שמתגלה בפניכם.

2 טיפים קטנים גדולים:

• ליצירה של פחות בלאגן במטבח מומלץ להניח את כל סוגי הירקות לפני ההרכבה, בצלחות חד פעמיות שאחר כך משליכים לפח.

• אפשר להכין את המנה מראש ולשמור עם הרינג במקרר עטוף בניילון נצמד, ולהסיר ממש לפני ההגשה לשולחן.

DSC_0519


.