הרשימות של אמא

אחת הדילמות הגדולות ביותר עם הארוחות לפסח, הוא למצוא תחליפים משביעים ומגוונים ללחם, או אפילו לאורז לאלה שגם מקפידים שלא לצרוך קטניות בתקופת החג, כשהדגש הוא על גיוון כי כבר כמה אפשר להכין עוד ועוד מאותם הדברים המוכרים?

אז הנה לפניכם רעיון מחמם וטעים של מאפים אישיים מפירה תפוחי אדמה רך ונמס בפה, עם שכבת פטריות מטוגנות באמצע, שיכולים להתאים גם לליל הסדר כתוספת למנה העיקרית וגם כארוחה בפני עצמה לכל אחד מהימים של החג, ושאפשר, לחילופין, גם להכין בתבנית אחת גדולה.

מנה שמתאימה גם לצמחוניים וגם למי שנמנעים מאכילת קטניות, ובאופן כללי כל כך יפה וטעימה שהיא יכולה לשמש אתכם בכל השנה ולא רק בפסח.

DSC_0542

אז מה צריך שיהיה בבית? (עבור 4 מנות אישיות)

4 תפוחי אדמה
1 בטטה
2 ביצים
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
1 בצל
1 סלסילת פטריות שמפניון
1 סלסילת פטריות יער
שמן קנולה
מלח

מכינים בקלי קלות:

מבשלים את תפוחי האדמה ואת הבטטה, על קליפתם, בהרבה מים עד לריכוך.

קולפים תחת מי ברז ומעבירים לקערה.

עכשיו צריך למעוך את תפוחי האדמה ואת הבטטה לפירה ויש שתי דרכים לעשות את זה:

או בדרך הרגילה – בממחה, בה יש להקפיד למעוך אותם למחית כמה שיותר חלקה, או להעביר אותם לפוד פרוססור ולמעוך אותם עם להב הפלדה, שם היא תתקבל יותר חלקה ודביקה, אך לאחר האפייה היא תצא אוורירית ונימוחה.

מוסיפים לפירה את הביצים, את קמח תפוחי האדמה, ואת המלח ומערבבים.

DSC_0507

מכינים את המלית:

שוטפים ומייבשים את הפטריות, מסירים את רגליהן, ופורסים.

מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות, עד שהפטריות מגירות את הנוזלים והופכות סמרטוטיות יותר.

מתבלים במלח, מערבבים, ומכבים את האש.

מניחים בתבניות קטנות אישיות המותאמות לאפייה בתנור, מחצית מהכמות של הפירה.
מעל הפירה מניחים את הפטריות המטוגנות, ומכסים ביתרת הפירה.

מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כ-45 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

מגישים חם.

ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד, ולחמם שוב לפני ההגשה.

DSC_0558