הרשימות של אמא

בחירה של מנה עיקרית ליל הסדר זו משימה בפני עצמה. חשוב שתהיה זו מנה חגיגית במיוחד, כזו שלא מוגשת באופן קבוע בארוחות המשפחתיות, כזו שתכיל לפחות מרכיב אחד ממאפייני החג, שתהיה כמובן כשרה לפסח, קלה לביצוע, ומאד רצוי שגם תהיה ניתנת להכנה מראש.

המתכון שלפניכם עונה בדיוק על כל הדרישות הללו, ומניב מנה טעימה ויפיפייה שבה תוכלו למצוא פרוסות עסיסיות ורכות של צוואר טלה המתבשלות בישול ארוך ביין אדום וירקות שורש נמסים לתוך עצמם כגון פרסה, גזר, דלעת ובצל, עם חופן צימוקים שגורם לכל אלה לקבל תפנית בעלילה וטעם מתקתק.

מבשלים ביחד בסיר גדול, ושומרים במקרר עד יומיים לפני השימוש בתוך כלי ההגשה כשהם עטופים בניילון נצמד. ממש לפני הארוחה מחממים בתנור ומגישים לשולחן.

DSC_0428

אז מה צריך שיהיה בבית?

2 קילו צוואר טלה פרוס
2 בצלים יבשים
2 כרישות
3 גזרים
4 שיני שום קלופות וחצויות
נתח דלעת ארוז
1 כוס צימוקים בהירים
1 כף גדושה סוכר חום
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מים
1 כפית שטוחה קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
1 כף פלפל אנגלי שלם
2 גבעולי רוזמרין
מלח לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון

מפשילים שרוולים ומכינים:

קולפים את הבצלים, שוטפים וחותכים לרצועות.

שוטפים את הכרישות ופורסים את החלק הלבן שלהן. את היתרה משליכים לפח.

קולפים את הגזרים, שוטפים וחותכים לנתחים גדולים.

מסירים מהדלעת את הקליפה, שוטפים, וחותכים לקוביות.

מחממים מעט שמן בסיר גדול ומניחים את פרוסות הטלה.

DSC_0418

מטגנים ומזהיבים משני הצדדים ומעבירים למסננת. (יש להקפיד לטגן כל פעם חלק אחר של הבשר כך שכל הנתחים ייגעו בתחתית הסיר כל הזמן).

לאותו השמן מכניסים את רצועות הבצל, את פרוסות הכרישה ואת שיני השום, ומטגנים יחד עד לדרגת שקיפות.

מוסיפים את הגזרים החתוכים, וממשיכים לטגן יחד תוך ערבוב עוד שתי דקות.

שימו לב! – את הדלעת אנו מוסיפים לקראת סוף הבישול כדי שהקוביות תישארנה שלמות ולא תימסנה בבישול הארוך.

מוסיפים את הצימוקים, את הסוכר החום ואת התבלינים, ומערבבים.

מחזירים את נתחי הבשר לשיר, מוסיפים את היין האדום ואת המים ומביאים לרתיחה.

טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח באם צריך.

מניחים בסיר את עלי הרוזמרין, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים וחצי, כשמדי פעם ניתן לערבב מעט את תכולתו.

לאחר פרק זמן זה מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת וממשיכים לבשל עוד 45 דקות.

מסדרים יפה את פרוסות הבשר בכלי הגשה, יוצקים מעליהן את הרוטב עם כל הירקות, ומגישים.

כפי שרשמתי בתחילה, ניתן להעביר לכלי הגשה ולשמור במקרר עד יומיים לפני השימוש.

DSC_0442