הרשימות של אמא

אני מתרגשת לבשר שחודש מרץ בבלוג יעמוד בסימן חג הפסח, מה שאומר שמהיום ועד לסוף החג יעלו כאן שלל מתכונים נפלאים החל ממנות ראשונות טעימות וקלות להכנה, המשך במנות עיקריות ותוספות, וכלה בקינוחים מרשימים, שיעזרו לכם לתכנן את תפריט החג ולצלוח את ליל הסדר בשלום.

ונפצח במתכון חגיגי במיוחד שיכול לשמש גם כמנה ראשונה מרשימה, וגם כתוספת מיוחדת במינה, של דלורית צלויה בעלת טעם אגוזי נפלא ומרקם נמס בפה, הכוללת בתוכה מלית נהדרת של קינואה בתוספת פינוקים כגון בצל מטוגן, צימוקים וצנוברים.

וזה הרגע להרגיע את מי שמעולם לא התנסה בקינואה ולומר שדרך ההכנה שלה היא בדיוק כמו שמכינים אורז. טעמה ניטרלי והוא סופחת לקרבה כל טעם שתשדכו אליה, ולפיכך, המלית שלפניכם על כל מגוון תוספותיה ומרקמיה, יוצאת צבעונית וטעימה ביותר.

מדובר במנה שהיא גם יפה וגם בריאה, שיכולה אפילו לשמש תחליף למנה העיקרית לסועדים הצמחוניים והטבעוניים שסביב השולחן, וכן, לשואלים – קינואה היא אינה דגן ולכן כשרה לפסח לאוכלי קטניות.

DSC_0336

אז מה צריך שיהיה בבית? (עבור 8 מנות)

4 דלוריות
שקית קינואה אורגנית (340 גרם)
1.5 כוסות מי ברז
1 בצל גדול
1/2 כוס צימוקים בהירים
100 גרם צנוברים
1 כף דבש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מלח

DSC_0306

מכינים את הדלוריות למילוי:

מקרצפים את הדלוריות עם סבון וכרית קרצוף, ושוטפים במי ברז.

חוצים כל דלורית לאורך, מסירים את הגרעינים ומניחים בתבנית התנור עם החלק הפתוח כלפי מעלה.

מזליפים על הדלוריות מעט שמן זית וצולים בתנור תחת המצב של הגריל, בחום של 200 מעלות, כחצי שעה עד שהדלוריות מתרככות מעט (אבל לא מדי) וסכין חדה ננעצת ויוצאת בקלות מבשרן.

עכשיו כשהדלוריות די רכות ניתן להסיר בקלות את שאריות הסיבים שעדיין נמצאים עליהן.

מסירים בעזרת סכין את המלית מהחלק הצר יותר של הדלורית. כלומר, יש לנו חלק אחד שהוא כבר קעור, פשוט מרוקנים את החלק שעדין קיים והופכים כל חצי לקערה אחת מאורכת, תוך שמשאירים מספיק מבשר הדלורית על השוליים כדי שהיא תמשיך להיות יציבה.

את הבשר שהוצאנו מהדלוריות חותכים לקוביות ומניחים בצד. הוא יהפוך בהמשך לחלק מהמלית.

DSC_0335

הכנת המלית: (ניתן לעשות שלב זה בזמן שהדלוריות בתנור)

מחממים מעט שמן זית בסיר, ומטגנים את הקינואה כשתי דקות.

מוסיפים את המים, וחצי כפית מלח ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר במכסה, מעבירים לאש נמוכה, ומבשלים במשך 15 דקות. מערבבים, וסוגרים את המכסה לעוד 10 דקות.

במחבת נפרדת מחממים מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

מוסיפים את הצנוברים ואת הצימוקים וממשיכים לטגן יחד עוד מספר רגעים עד שהצנוברים מתחילים להזהיב מעט.

DSC_0356

מוסיפים את קוביות הדלורית ששמרנו בצד, מוסיפים את הדבש ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ערבוב אחד נוסף ומכבים את האש.

מערבבים את תכולת המחבת עם הקינואה שבישלנו, טועמים ומוסיפים מעט מלח אם צריך, תוך שמתאפקים שלא לחסל אותה במיידי.

ממלאים את חצאי הדלוריות במלית, עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עוד חצי שעה שבמהלכה נספגים כל הטעמים במנה, והדלורית הופכת להיות רכה ונימוחה.

מגישים לכל סועד מנה אישית ונהנים מהמחמאות.

טיפ קטן גדול: אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר, ולחמם שוב לפני ההגשה.

DSC_0352