הרשימות של אמא

כבר מזמן הגענו למסקנה שאזני המן לא חייבות להיות מתוקות, והפעם הן עולות מדרגה נוספת ומוגשות כמאפה משגע מבצק פריך שבו הן מונחות זו לצד זה, ומכילות מלית נהדרת של עלי תרד, גבינת פטה וצנוברים, ויותר ממזמינות לתלוש אותן בזו אחר זו ולזלול בהנאה רבה.

הבצק שממנו מכינים את הקיש הוא אחד הבצקים הכייפים והנוחים ביותר לעבודה. מתמסר בקלות, לא נקרע ולא מתפרק, וכל ההכנה היא סוג של ריפוי בעיסוק אחד גדול. קורצים, ממלאים, סוגרים, ומניחים בתבנית.

כמובן שאפשר למלא את אזני ההמן בכל מלית מלוחה אחרת שמתחשק לכם: פירה תפוחי אדמה או בטטה עם בצל מטוגן, פטריות, גבינות וכיוצא בזה. מה שלא יהיה, מדובר בלהיט היסטרי שלא ישכחו לכם זמן רב.

DSC_0277

אז מה צריך שיהיה בבית:

עבור בצק פריך:

2.5 כוסות קמח לבן
1/2 שקיק אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות סוכר
1/4 כוס מים
1 כפית שטוחה מלח

למלית:

200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
200 גרם גבינת פטה
50 גרם צנוברים
כף שמן זית

מפשילים שרוולים ומכינים:

מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים עד ששכל החומרים מתאחדים והופכים לבצק חלק וגמיש.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

DSC_0198

בזמן הזה מכינים את המלית:

מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה, מכניסים את עלי התרד ומטגנים אותם קלות עד שהם מאבדים את נפחם והופכים להיות סמרטוטיים.

מניחים על קרש חיתוך וקוצצים את עלי התרד בסכין.

מעבירים לקערה.

לאותה המחבת, מבלי לשטוף, מכניסים את הצנוברים וקולים אותם קלות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים לקערה.

מפוררים גם את גבינת הפטה לקערה ומערבבים הכל יחד. טועמים, ובמידה ויש צורך, מוסיפים מעט מלח.

DSC_0199

ממלאים את אזני ההמן:

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים אותו לשני חלקים.

מקמחים משטח עבודה, ומרדדים חלק אחד של הבצק לעלה גדול ודק.

קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן ייחודי.

במרכז כל עיגול מניחים מעט מהמלית, ומהדקים את השוליים פנימה לצורת אוזן המן.

DSC_0203

משמנים תבנית, ומניחים את האוזניים הממולאות בתבנית, זו לצד זו, בצורה מהופכת, כלומר – בסיס לצד שפיץ.

כשמסיימים את כל העיגולים בחלק האחד של הבצק, חוזרים על אותה הפעולה עם החלק השני שלו, ואת השאריות של שני הבצקים מאחדים, ושוב מרדדים ויוצרים אוזני המן נוספים, וכך הלאה עד לסיום הבצק והמלית.

מכניסים את התבנית לתנור, ואופים בחום של 150 מעלות במשך כ-40 דקות עד שאזני ההמן מזהיבות.

מגישים חם.

טיפ קטן גדול – אפשר להכין מראש את המאפה ולהקפיא אותו לפני או אחרי האפייה. הוא יוצא כמו חדש!

grid7

פורים שמח לכולם! אהבתם, הכנתם? אשמח לשמוע.