הרשימות של אמא

פורים כבר ממש מעבר לפינה, ועם כל ההתרגשות שמסביב לבחירת התחפושות, זה בדיוק הזמן לקחת כמה רגעים של שקט ולתכנן את משלוח המנות השנתי, שרצוי שיהיה, כמובן, לא רק יפה וטעים אלא גם מקורי ויצירתי.

בפורים השנה גם אזני ההמן שלנו התחפשו, ובמקום להכין אותן מאחד מסוגי הבצקים השגרתיים שאנו מכינים בדרך כלל, הפעם הן הוכנו מאטריות קדאיף עם מלית מתוקה מלוחה של אגוזים ובוטנים מלוחים, שהשתלבו בצורה מושלמת עם סירופ הסוכר הסמיך שנמזג עליהן בתום האפייה.

תתפלאו, אבל להכין אזני המן מקדאיף זה הרבה יותר פשוט מלהכין אזני המן מבצק שמרים או פריך, ומינוס המתח של ההמתנה בזמן האפייה לגבי התוצאה הסופית והתקווה שהן תישארנה סגורות ושהבצק לא יעבור שינויים וייפתח, שכן, הקדאיף הוא כמו פלסטלינה. וכמו שתעצבו אותו כך הוא יישאר.

DSC_0258

החומרים עבור 15 יח' (ניתן להכפיל בהתאם לצורך)

250 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר

למלית:

50 גרם אגוזי מלך
50 גרם בוטנים מטוגנים ומומלחים
1 כף סוכר חום
1 כף סוכר לבן
1/2 כפית קינמון
1 חלבון ביצה

לסירופ סוכר:

3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס מים
כפית מיץ לימון

DSC_0183

מכינים את הקדאיף:

מפשירים את אטריות הקדאיף בטמפרטורת החדר, מעבירים לקערה ויוצקים עליה את החמאה המומסת.

מוסיפים לקערה כף סוכר ומערבבים.

DSC_0188

מכינים את המלית:

קוצצים דק את האגוזים ואת הבוטנים במעבד מזון או בסכין חדה. מעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים.

DSC_0189

מעצבים את אזני ההמן:

מניחים בכף היד כמות קטנה של קדאיף, ומשטחים אותה.

מניחים במרכז מעט מהמלית, מניחים על משטח עבודה, ומעצבים בשתי הידיים צורה של אוזן המן.

פעולה זו היא פשוטה ביותר: פשוט סוגרים את השוליים של הקדאיף כלפי המלית ומהדקים בצורת משולש.

מניחים בתבנית התנור וחוזרים על הפעולה עם שאר האטריות והמלית.

אופים בתנור במשך 30 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהאטריות מזהיבות.

DSC_0210

בזמן הזה אפשר להכין את סירופ הסוכר:

מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה, ומבשלים כמה דקות עד שהסירופ מתחיל להצטמצם ולהסמיך מעט.

כשאזני ההמן יוצאים מהתנור, יוצקים עליהם את הסירופ.

מצננים, ושומרים בכלי סגור במקרר.

DSC_0253