הרשימות של אמא

חג פורים כבר ממש מעבר לפינה, וזה הזמן להתכונן להכנת משלוחי המנות המסורתיים עם שלל עוגיות נפלאות תוצרת בית שתוכלו להפתיע בהן את המשפחה ואת החברים.
הפעם מכינים עוגיות מערבולת בטעמי שוקו-וניל ובציפוי ססגוני של סוכריות צבעוניות, שיהיו אהובות על ילדים ועל מבוגרים ויהפכו את משלוחי המנות שלכם ליפים ולמשמחים במיוחד.
עבור הכנת העוגיות מכינים בצק פריך בקלות ובמהירות, מחלקים את הבצק לשניים ומוסיפים לחציו קקאו לקבלת גוון וטעם שוקולדי. את שני הבצקים מרדדים לעלים דקים, מניחים אחד על השני ומגלגלים יחד לרולדה יפה.
כל שנותר לנו כעת הוא לצפות את הרולדה בסוכריות צבעוניות, לפרוס לפרוסות דקות ולאפות.
התוצאה המתקבלת- עוגיות שובבות שכל אחד ישמח לקבל.

swirl cookies3

עוגיות מערבולת בציפוי סוכריות צבעוניות

החומרים:

260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

¼ כפית מלח

200 גרם חמאה קרה, בקוביות

1 ביצה

30 גרם (3 כפות) קקאו, מנופה

1-2 כפות מים קרים

סוכריות צבעוניות, לציפוי

אופן ההכנה:

  1. במערבל חשמלי עם וו גיטרה או פשוט בעזרת הידיים לשים יחד קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח וחמאה קרה עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מוסיפים למחצית ממנו קקאו ומים קרים בהדרגה תוך לישה קצרה ככל הניתן רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את שני הבצקים לקירור לשעה.
  1. מרדדים כל אחד מחלקי הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בצק מלבני ודקיק.
  2. הופכים את יריעות הבצק אחת על גבי השנייה ומגלגלים אותן יחד מהצד הרחב לרולדה הדוקה.
  1. שופכים את הסוכריות הצבעוניות לתבנית אפייה ריקה, מגלגלים בהן את הרולדה תוך כדי הידוק כך שהיא מצופה בסוכריות קטנות מכל הצדדים. עוטפים את הגליל בנייר אפייה ומקפיאים לשעה או יותר.
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעזרת סכין חדה, מפזרים את העוגיות על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות להזהבה קלה. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

swirl cookies1