הרשימות של אמא

החודש אנחנו חוגגים את חודש צרפת, עם מתכונים שעושים כבוד לאוכל הצרפתי העשיר והאיכותי.

במהלך החודש תמצאו כאן בבלוג שלל מתכונים צרפתיים קלאסיים, טעימים ולא מסובכים להכנה,

כאלה שעושים חשק מיד לרוץ איתם למטבח!

כמו פטה כבד עם ריבת בצל מתקתקה, חזה עוף מושלם בנוסח קורדון בלו ואפילו טארט טאטן משגע שיפנק אתכם בימי החורף הקרים מתחת לפוך.

הפעם נתפנק במתכון מנצח לקרפ צרפתי מושלם מ-4 מרכיבים בלבד שכל אחד יכול להכין בבית! מלאו אותו בממרח אגוזי לוז, הגישו עם תותים טריים ותהנו מארוחת בוקר מנצחת שאף אחד לא יוכל לסרב לה.

Bon Appétit!

 

crepe1

החומרים ל-6 קרפים:

3 ביצים

20 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

320 מ"ל (כוס ושליש) חלב

175 גרם (כוס ורבע) קמח

להגשה (לא חובה):

ממרח אגוזי לוז

תותים טריים

אופן ההכנה:

  1. טורפים היטב בקערה את הביצים והחמאה המומסת בעזרת מטרפה. מוסיפים חלב, מנפים פנימה את הקמח וטורפים לבלילה חלקה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  1. יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת למחבת טפלון גדולה משומנת קלות, מנענעים את המחבת כך שהבלילה תשתטח ותמלא את המחבת ומטגנים להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
  1. מגישים את הקרפים בעודם חמימים במילוי ממרח אגוזי לוז ותותים טריים.

crepe3