הרשימות של אמא

ברד פודינג, (פודינג לחם) אם עדיין לא יצא לכם להכיר, הוא מאפה שמקורו במטבח הבריטי אשר מאפשר לעשות שימוש בשאריות הלחם שנשארו לכם בבית, ולהפוך אותם לקינוח חמים ומפנק ספוג בתערובת מתוקה של חלב, שמנת וביצים, שמגישים בדרך כלל בארוחות של שבת בבוקר.

את הברד פודינג אפשר להכין באין ספור גרסאות, כשהפעם, לקראת ט"ו בשבט, אנו נכין אותו עם תערובת נהדרת של פירות יבשים, בתוספת קראנץ' משגע של בננה צ'יפס מעל, ששולחן החג שלכם ישמח לקבל, והאורחים עוד יותר ישמחו לזלול.

אפשר להשתמש בפירות היבשים הרשומים במתכון, וכמובן שאפשרי להמיר אותם בכל אחד מהסוגים שאתם אוהבים, מה שבטוח זה שבסופו של התהליך יתקבל מאפה שלא תפסיקו להכין שוב ושוב.

ההמלצה היא להשתמש בלחם בן יומיים שלושה שנשאר בבית, או לקנות לחם במיוחד לצורך העניין, ולהכניס אותו למקפיא לאחר שהתיישן מעט על השיש (בניילון כמובן). כך תהיו בטוחים שתמיד יהיה בבית לחם מוכן לכל ברד פודינג שרק יתחשק.

DSC_0061-002

אז מה צריך שיהיה בבית? (לתבנית בקוטר 28)

8 פרוסות לחם לבן פרוס בין יומיים שלושה
100 גרם משמש מיובש
100 גרם תמר מג'הול מגולען
100 גרם חמוציות
50 גרם בננה צ'יפס
3 כוסות חלב
3/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר לבן
4 ביצים
1 כף תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון
50 גרם חמאה קרה

DSC_0046

מכינים בקלי קלות:

חותכים את פרוסות הלחם (עם הקשה) לקוביות, ומניחים בתבנית הגשה יפה שמותאמת לאפייה בתנור.

חותכים לקוביות את המשמשים המיובשים ואת התמרים, ומוסיפים אותם ואת החמוציות לתבנית.

מערבבים קצת עם הידיים את קוביות הלחם עם הפירות היבשים כך שהכול יתפזר באופן שווה.

לתוך קערה מעבירים את החלב, השמנת, הסוכר, הביצים, הווניל והקינמון, וטורפים לבלילה.

יוצקים את התערובת שנוצרה לתוך התבנית.

DSC_0047

משקיעים מעט את פרוסות הלחם המבצבצות מתוך התערובת פנימה, כך שכל הלחם נספג היטב בנוזל.

משאירים את התבנית 10 דקות לספיגה מלאה של הלחם את הנוזל וממשיכים לשלב הבא והאחרון:

קוצצים את הבננה צ'יפס לפירורים קטנים. למי שיש מעבד מזון זה כמובן עדיף וקל יותר, אבל גם בסכין תוכלו לעשות זאת בקלות.

מפזרים את הפירורים על התבנית.

חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומניחים גם אותן בצורה שווה על פני המאפה.

DSC_0053

מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.

המאפה יזהיב וישלח לאוויר ניחוחות מתוקים ומטריפים.

מגישים חם או חמים למרכז השולחן, כשכל סועד מקבל קערית אישית שלתוכה הוא יעביר את המנה שלו.

DSC_0069