הרשימות של אמא

אחד הפירות האהובים ביותר בקיץ הישראלי הוא המנגו, פרי טרופי בעל גוון כתום ומשגע וטעם אקזוטי ממכר, עשיר בסיבים תזונתיים וביטמינים ומינרלים החשובים לגוף.

אבל מי אמר שאי אפשר להנות ממנגו גם בחורף?
פותחים את השנה האזרחית עם פאי מנגו חמים שכיף ליישר פרוסה אחר פרוסה כשהגשם יורד בחוץ,

עשוי בצק פריך ומתפצפץ בפה ובמלית רכה ועשירה של הרבה פרי.

mango pie3

להכנת הטארט מרפדים תבנית סטנדרטית של פאי בבצק פריך, ממלאים בכמות יפה של קוביות מנגו מתובלות במעט תבלינים מחממים ומסדרים את יתרת הבצק מעל בצורת שתי וערב נאה ואופים להשחמה.

התוצאה- פאי עשיר וטעים שתענוג אמיתי לזלול בעודו חמים ישר מהתבנית.

בברכת שנה אזרחית טובה וטעימה במיוחד!

פאי מנגו כפרי

לבצק:

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

65 גרם (שליש כוס) סוכר

150 גרם חמאה קרה, בקוביות

¼ כפית מלח

3-4 כפות מים קרים או חלב

mango pie2

למלית מנגו:

900 גרם (3 קופסאות) קוביות מנגו מוקפאות, מופשרות ומסוננות מנוזלים

130 גרם (שני שליש כוס ) סוכר

30 גרם (3 כפות שטוחות) קורנפלור

1 כפית גדושה ג'ינג'ר טחון

¼ כפית הל טחון או קינמון

קורט אגוז מוסקט

1 כף ליקר תפוזים

לציפוי:
1 חלבון

1-2 כפות סוכר דמררה

mango pie4

אופן ההכנה:

  1. לבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח, סוכר, קוביות חמאה קרה ומלח לפירורי בצק קטנים. מוסיפים מים קרים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, מעבירים לקירור לשעתיים.
  1. מרדדים מחצית מהבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ"מ ומהדקים היטב לתחתית ודפנות תבנית פאי 24 ס"מ. מעבירים לקירור לשעה.
  2. למלית מנגו: מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המלית וממלאים את הקלתית.
  3. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרדדים את יתרת הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, חותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לרצועות של כ-2 ס"מ ומסדרים על הפאי במרווחים לרשת שתי וערב.
  1. מברישים את רשת הבצק בחלבון, מפזרים מעל סוכר דמררה ואופים 45-60 דקות להשחמה יפה.
    מצננים וזוללים את הפאי בעודו חמים או בטמפרטורת החדר.
    mango pie5