הרשימות של אמא

השנה האזרחית מתקרבת לסיומה, וגם הימים של סוף דצמבר כהרגלם כבר הופכים יותר ויותר קרים.
אם גם אתם מחפשים מתכון פשוט ומהיר לחגיגות סוף השנה האזרחית או סתם כדי להתכרבל איתו ביום חורף קר, קבלו מתכון מנצח למשקה מחמם ומנחם שכולם יאהבו-

שוקולטה חמה ומפנקת ב-5 מרכיבים וב-5 דקות עבודה!

 

את השוקולטה מבשלים בזריזות על הכיריים רגע לפני שהאורחים מגיעים,

מסמיכים במעט קורנפלור לקבלת מרקם עשיר ומעשירים בקקאו משובח ובשוקולד מריר איכותי לקבלת טעם שוקולדי מפנק. מרגישים מושחתים במיוחד? הוסיפו מעל תלולית יפה של קצפת ועטרו בשוקולד מגורר.

 

אם מתחשק לכם לגוון את טעמי המשקה שלכם, תוכלו גם להוסיף לשוקולטה 2 כפות ליקר בטעמים שאתם אוהבים או מעט קינמון טחון.

תוכלו גם להכין את המשקה בגירסת פרווה בשילוב בחלב סויה, ולעטר אותו בקצפת צמחית מעל.

ושתהיה לכולנו שנה אזרחית טובה!ciocolatta3

שוקולטה חמה ב-5 מרכיבים

החומרים ל-2 ספלים גדולים או 4 כוסות קטנות:

480 מ"ל (2 כוסות) חלב

20 גרם (2 כפות שטוחות) קקאו

20 גרם (2 כפות שטוחות) קורנפלור

2-3 כפות סוכר

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

 

לעיטור (לא חובה):

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה, מוקצפת

מעט שוקולד מריר מגורר, לעיטור

 

ciocolatta1

 

אופן ההכנה:

 

  1. יוצקים לסיר בינוני חלב, מנפים פנימה קקאו וקורנפלור, מוסיפים סוכר וטורפים במטרפה לתערובת אחידה.

 

  1. מבשלים על להבה בינונית 4-5 דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה.

 

  1. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומבשלים ל-2 דקות תוך עירבוב עד שהשוקולד נמס, מחלקים את המשקה בין כוסות הגשה.

 

  1. מעטרים בשמנת מתוקה מוקצפת ומפזרים מעט שוקולד מגורר, מגישים מיד.