הרשימות של אמא

הימים הקרירים שולחים אותנו אל המטבח, שם נמצא כי נעים להתחמם לריחם של התבשילים העשירים והחורפיים הבוקעים ממנו, ואין דבר שישמח אותנו יותר מאשר לגלות על הכיריים סיר עמוס לעייפה הטומן בחובו אלפי טעמים וניחוחות של ארוחה שלמה המתבשלת בתוכו.

בתום הבישול נהפוך את הסיר על צלחת גדולה, שם תתגלה תכולתו ברוב תפארתה, וכדי להעשיר עוד יותר את המראה ואת הטעם, נפזר מעל קצת בצלים מקורמלים. שלא יחסר.

מפתרון מושלם לארוחת צהרים מהירה שאף אחד לא יוכל (וגם לא ירצה) לסרב לה, ועד להגשה חגיגית וקוצרת מחמאות לשולחן השבת, קדירת האורז והפרגיות הזו, שמכינים בפחות מחצי שעה, הולכת לככב אצלכם באופן קבוע. וזה לא אתם, מדובר בדרישות הקהל. האמינו לי…

DSC_0050

אז מה צריך שיהיה בבית?

4 כוסות אורז פרסי או בסמטי
600 גרם פרגיות חתוכות לקוביות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול
שמן לטיגון
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות כורכום
1 כפית דבש
מלח לפי הטעם
6 כוסות מי ברז לבישול האורז

אופן ההכנה:

לפני שניגשים לעבודה משרים את האורז שעה במי ברז. מסננים ומתחילים:

על אש גבוהה מחממים מעט שמן במחבת ומתחילים לטגן את הפרגיות.

מתבלים במלח, פפריקה וכפית כורכום, וממשיכים לטגן תוך ערבוב לסירוגין עד שהן מזהיבות.

מוסיפים לפרגיות את הפטרוזיליה הקצוצה ומטגנים יחד עוד כדקה.

יוצקים שתי כפות שמן לסיר ומחממים אותו. מניחים את הפרגיות המטוגנות על השמן החם ומערבבים.

מניחים על הפרגיות את האורז המושרה והמסונן. לא מערבבים!

ממלאים קערה ב-6 כוסות מים, ומערבבים עם כפית כורכום ומלח.

בזהירות יוצקים את המים על האורז בכמה מקומות שונים כדי שהוא לא יתרומם למעלה.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה בכיריים, עושים באורז כמה גומות עמוקות בעזרת ידית עגולה של כף עץ, ומכסים את הסיר.

מבשלים עשרים דקות, מכבים את האש ומשאירים תחת המכסה הסגור עוד 10 דקות.

בזמן הזה מכינים את הבצל המקורמל:

קולפים את הבצל וחותכים אותו לרצועות.

מטגנים במעט שמן עד להזהבה.

מוסיפים כפית דבש, מערבבים תוך טיגון של חצי דקה נוספת, ומכבים את האש.

פותחים את מכסה הסיר ומניחים על הפתח צלחת גדולה.

סופרים עד שלוש ולא נושמים!

הופכים במהירות את הסיר כך שהצלחת כלפי מטה ובזהירות מרימים אותו כך שכל התכולה נשארת על הצלחת.

מפזרים את הבצל המקורמל על האורז, ומגישים.

DSC_0060