הרשימות של אמא

חג חנוכה ממש תיכף מגיע, וזה בדיוק הזמן להוציא את המתכונים המנצחים מהמגירה

ולחולל במטבח עם שלל מאכלי חנוכה שיהיו טעימים ומעודנים, נפלאים לאירוח ואם אפשר גם לא משמינים יתר על המידה.

הפעם מתכוננים לחנוכה עם לביבות ריקוטה מתוקות כמו של גן בטעם אמיתי של ילדות, שכל המשפחה תאהב! 10 דקות של עבודה והן כבר אצלכם על השולחן.

את הלביבות מכינים מתערובת בחושה ומהירה על בסיס גבינת ריקוטה 5%, ממתיקים בעדינות ומתבלים בוניל, בגרידת לימון ובצימוקים. הגישו אותם לצד מטבלים או ממרחים מתוקים כמו מייפל או ריבה טובה בכל טעם שאוהבים ותהנו מכל נגיסה. חנוכה שמח לכולם!

לביבות ריקוטה מתוקות בטעם של ילדות

ricotta pancakes4

החומרים ל-18-20 לביבות:

ללביבות:

500 גרם גבינת ריקוטה 5%

2 ביצים L

80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר

1/2 כפית מלח

100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

70 גרם (חצי כוס) צימוקים

שמן קנולה, לטיגון

להגשה:

סירופ מייפל או ריבה

אבקת סוכר

ricotta pancakes1

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הלביבות לבלילה סמיכה ואחידה.
  1. מחממים שמן במחבת טפלון רחבה, מניחים תלוליות של תערובת בעזרת כף ומשטחים מעט לקבלת לביבות.
  2. מטגנים את הלביבות בעדינות 2-3 דקות מכל צד על חום בינוני-נמוך להשחמה.
  3. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט. מנפים מעל אבקת סוכר ומגישים עם סירופ מייפל או ריבה בצד.

ricotta pancakes3