הרשימות של אמא

כל מקום בעולם ואהבת הדגים שלו: לאנגלים יש את ה fish and chips – המסורתי, לנו יש את החריימה הפיקנטי, ולהולנדים אין טבעי יותר מאשר לעשות אתנחתא קלה בזמן טיול ברחוב או באמצע יום עבודה, כדי לנשנש מנה חמה ומשביעה של דג מטוגן שאוכלים על הדרך תוך טבילה עסיסית ברוטב מיונז סמיך.

את הקיבליניג (Kibbeling) ניתן להכין מכל סוג של פילה דג לבן, כשבהולנד מכינים אותו לרוב מדג הבקלה הבשרני שנמצא באזור בשפע, תוך שהוא נחתך לנתחים, עובר טבילה בבלילת בירה סמיכה ומטוגן בשמן עמוק.

גם בארצנו דג הבקלה פופולרי מאד ולכן אין יותר מושלם מלהכין את המנה הזו בבית לארוחת צהרים קצת שונה, לאירוח חברים על כוס בירה או אפילו לערב שבת, כשאנחנו נגדיל ונצפה אותו בנוסף לבלילת הבירה גם בציפוי קריספי נוסף של פירורי לחם, לחגיגה כפולה.

DSC_0174

וזה כל מה שצריך שיהיה בבית עבור הכיף הזה:

1 קילו דג בקלה קפוא

לבלילת הבירה:

1.5 כוסות קמח
1.5 כוסות בירה לבנה
1 כפית גדושה אבקת אפיה
2 ביצים
2 כפות גדושות מיונז
מלח

בנוסף:

פירורי לחם
שמן לטיגון

DSC_0188

מכינים בקלי קלות:

מפשירים את הדגים במקרר, שוטפים וחותכים לנתחים.

מכניסים לקערה את כל חומרי הבלילה ומערבבים בעזרת מטרפת עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.

מכניסים את כל נתחי הדגים לתערובת ומערבבים אותם כך שיהיו מצופים היטב מכל הכיוונים.

שופכים את פירורי הלחם לצלחת גדולה וטובלים את נתחי הדגים בפירורי הלחם.

יוצקים שמן למחבת עד לגובה של כשני ס"מ, ומחממים אותו.

מטגנים את הדגים משני הצדדים שלהם עד להזהבה, תוך שמכניסים כל פעם כמה נתחוני דגים עד שהמחבת מלאה, מסירים מהאש לנייר סופג ומכניסים לשמן את הכמות הבאה.

מגישים חם עם רוטב מיונז הולנדי בצד.

DSC_0196