הרשימות של אמא

אי אפשר לדבר על טעמי הולנד ולהתעלם מאחד המאכלים הפופולריים והאהובים ביותר על התושבים והתיירים שמתענגים עליו בהנאה במסעדות או בדוכני הרחוב, והוא – ההרינג או מה שאנו נוהגים לכנות בארצנו הקטנטונת – דג מלוח.

את ההרינג ניתן לרכוש מוכן במרכולים או במעדניות, או שכמובן, מה שעדיף, להכין בבית, וזאת ממספר סוגי דג שמתאימים לצורך העניין, רובם ככולם בשרניים ומעוטי עצמות כגון הרינג, מטיאס, מקרל (לקרדה) וסלמון.

אפשר להכין אותם מדגים קפואים או טריים בהתאם לנמצא, ולמעט טיפונת התעסקות בשלב הניקוי וההכנה של הדג לכבישה, אין פה כלל עבודה, והתוצאה מצדיקה את המאמץ הקטן הזה, שכן אין דבר שיכול להשתוות לטעמו של הרינג ביתי, במיוחד כשהוא מוגש על לחם טרי שמרוח בנדיבות בחמאה טובה.

אם הגעתם עד לכאן אז כנראה שלא נבהלתם ואתם בעניין..

אז תפשילו שרוולים, מתחילים!

DSC_0412

הדג:

מטיאס והרינג טריים וגם קפואים הם קצת קשים להשגה בארצנו. אם התמזל מזלכם ומצאתם – הרווחתם. במידה ולא, אז תוכלו להכין משני הדגים האחרים שדווקא ניתן למצוא פה בקלות והם המקרל והסלמון.

הכנת הדג:

הכנת הסלמון הכבוש היא הקלה ביותר מכיוון שאם קונים פילה סלמון אז הוא כבר מגיע מפולט ונקי מעצמות וכל שיש לעשות הוא לחתוך אותו לנתחים ולעבור לשלב הבא.

את המקרל (שבדרך כלל מוצאים קפוא) מפשירים, חוצים לאורכו ובזהירות מנקים אותו מן החלקים הפנימיים שלו. שוטפים ומייבשים.

המלח:

מלח שולחן רגיל יעשה עבודה מצוינת ואין צורך לרכוש כל מלח מיוחד. מטביעים את הדגים במלח ולאחר יומיים במקרר הם מוכנים לאכילה.

DSC_0422

השרייה:

לאחר ההמלחה שוטפים את הדגים ומשרים אותם כמה דקות במים נקיים, כדי להסיר מהר את המליחות המוגזמת ולהשאיר אותה עדינה ונעימה על הלשון.

הפינוקים:

לאחר התהליך הזה מצפים את ההרינג בשמן, מוסיפים טבעות בצל טרי ועוד קצת בצל ירוק קצוץ, מעט גרגרי פלפל שלם ושומרים במקרר בכלי סגור.

אז בקיצור ולעניין, אני הכנתי לקרדה (מקרל) וכך זה נעשה:

החומרים:

2 דגי מקרל קפואים
מלח (הרבה)
1 כוס שמן קנולה
1/2 בצל יבש חתוך לרצועות דקות
2 כפות בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)
1 כפית גרגרי פלפל שלמים

ההכנה:

חותכים את הדגים לאורכם בצד אחד ומסירים את החלקים הפנימיים. שוטפים ומייבשים.

חוצים כל דג לשלושה חלקים ומניחים בקערה.

שופכים על הדגים הרבה מאד מלח, סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ליומיים.

לאחר יומיים, שוטפים את הדגים מהמלח, מעבירים לקערה עם מים נקיים ומשרים 10 דקות.

חותכים את הדגים לנתחים קטנים ומעבירים לכלי זכוכית.

מוסיפים את השמן, הבצלים והפלפלים ומערבבים.

סוגרים את המכסה ושומרים במקרר או שרצים מיד להכין את הסנדוויץ' הכי טעים בעולם עם הרינג משובח, הרבה חמאה, חסה ועגבניות.

DSC_0424