הרשימות של אמא

הסתוויות הזו שכבר מציצה מעבר לפינה, עושה חשק אדיר לאוכל מנחם שיחבק אותנו מבפנים

ויחמם אותנו בימים הקרים של תחילת החורף.

החודש חוגגים במטבח עם מתכוני אוכל הולנדי, מטבח מסורתי שמבוסס על רכיבים עונתיים טריים

שיוצרים אוכל פשוט, משביע ומחמם המתאים במיוחד לימי החורף הקרים.

במהלך החודש יתפרסמו כאן מתכונים הולנדיים אהובים כמו רטבים משגעים לצ'יפס, לחמניות צימוקים מחממות, פנקייקס הולנדיים קטנטנים, או מרק אפונה הולנדי שמשמח את הלב ואת הבטן.

dutch cheesecake bars1

הפעם מכינים מאפה בסגנון הולנדי שהוא השילוב המושלם בין עוגת גבינה לפאי תפוחים: קוביות עוגת גבינה ותפוחים בציפוי של הרבה פירורי בצק פריכים!

בדיוק כמו שההולנדים אוהבים, הבצק מתובל בתבלינים מחממים כמו קינמון, אגוז מוסקט וציפורן ומשולבים בו אגוזים טחונים המוסיפים לעוגה עומק טעמים.

פחות משעה של עבודה והיא כבר מוכנה, שתהיה זלילה נעימה וטעימה!dutch cheesecake bars3

החומרים:

לבצק תבלינים:

220 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח

60 גרם אגוזי מלך

1/3 כפית אבקת אפייה

120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

קורט מלח

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

קורט ציפורן (לא חובה)

150 גרם חמאה קרה, בקוביות

1 ביצה

למלית גבינה ותפוחים:

450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%

100 גרם (חצי כוס) סוכר

20 גרם (2 כפות) קורנפלור

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 תפוחים אדומים גדולים

½ כפית קינמון

10 גרם (כף) קמח

dutch cheesecake bars4

אופן ההכנה:

  1. לבצק תבלינים:
    בקערת מעבד מזון טוחנים יחד קמח ואגוזי מלך לאבקה דקה. מוסיפים אבקת אפייה, סוכר, מלח, תבלינים וחמאה קרה ומעבדים לבצק מעט פירורי. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק גדולים. מעבירים לקירור לשעה.
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משטחים שליש מכמות הבצק בתבנית מרובעת20×20 ס"מ, מנקבים במזלג ואופים 15-18 דקות להזהבה. מצננים.
  2. למלית גבינה ותפוחים: מערבבים בקערה גבינת שמנת עם סוכר, קורנפלור, ביצים ותמצית וניל.
  1. קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות של סנטימטר וחצי.
    מערבבים את התפוחים עם קינמון וקמח.
  1. משטחים את תערובת הגבינה על תחתית המאפה, מפזרים מעל את קוביות התפוחים ומפוררים את שארית הבצק מעל. אופים 40-45 דקות להזהבה, מצננים היטב ומעבירים למקרר לכמה שעות עד לילה. פורסים לקוביות וזוללים.