הרשימות של אמא

אם כבר השקענו בכתבת רטבים מושלמים לצ'יפס, הרי שהשלב המתבקש הבא הוא לדעת להכין את הצ'יפס הטוב ביותר שקיים. כזה פריך ושזוף מבחוץ ורך ומתמוסס בפה מבפנים. ואם עד היום חשבתם שכל מה שצריך לעשות הוא לזרוק כמה תפוחי אדמה אל השמן, אז אתם מוזמנים לחשב מסלול חדש, ולהכין אותו בפעם הבאה כהלכתו.

ולא, אין הכוונה לייגע אתכם בתהליכים מסובכים שבסופו של דבר ישלחו אתכם לסופר הקרוב לרכישה מהירה של צ'יפס קפוא. אתם יכולים להיות רגועים כי עוד רגע קט תבינו עד כמה לא מסובך הוא הסיפור, ואיך בכמה צעדים קטנים אתם הולכים לשדרג את המנה האהובה עליכם עד לכלל שלמות.

אז נכון, אין כמו לצעוד ברחובותיה ההולנדיות של אמסטרדם עם נייר עיתון מגולגל אשר בתוכו שוכנת מנת צ'יפס חמימה, אבל מזג האוויר הקריר בהחלט ישמח לקבל לקרבו את ריח הטיגונים המפתה שיעלה מהמטבח הפרטי שלכם, כמו גם כל מי שיימצא ברדיוס של כמה מטרים מאיזור ההתרחשות.

DSC_0381

אז ככה:

בחירת תפוחי האדמה:

תפוחי האדמה המתאימים ביותר להכנת צ'יפס הם אלה עם הקליפה האדומה מסוג דז'ירה. הם מומלצים משום שהם מכילים כמות יחסית גבוהה של עמילן וכמות קטנה יחסית של מים ולכן שומרים על מרקמם הטבעי בזמן הטיגון ואינם סופגים הרבה שמן.

רצוי לבחור תפוחי אדמה גדולים מה שיקל עלינו לחלוטין את מלאכת הקילוף וגם יניב אצבעות צ'יפס ארוכות ויפות יותר.

את תפוחי האדמה יש לאכסן במקום מוצל וקריר. שימו לב – איחסון במקרר אינו מקלקל את תפוחי האדמה אך פוגם בטעם של המוצר הסופי לאחר הבישול.

DSC_0329

הכנה מוקדמת של תפוחי האדמה:

שלב 1:
קולפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם לאורכם לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, וכל פרוסה חותכים לאצבעות ברוחב של 1 או 1.5 ס"מ. תלוי אם אתם אוהבים את הצ'יפס שלכם דק או קצת יותר עבה.

שלב 2:
מעבירים את כל הצ'יפס החתוך לקערה מלאה במים, ושופכים אותם עם המים לתוך מסננת. כך אנו נפטרים מהעמילן.

שלב 3:
ממלאים שוב קערה במים קרים, מוסיפים גם מלוא החופן קוביות קרח, ומשרים את תפוחי האדמה במים הקפואים לפחות לחצי שעה. מסננים שוב.

שימו לב – את כל השלבים עד לפה אפשר להכין גם כמה שעות מראש ולהשאיר את הקערה עם מי הקרח במקרר עד לשלב 4 שבו מתחילים להכין את הצ'יפס.

שלב 4:
פורסים מגבת גדולה על השיש, מעבירים לתוכה את תפוחי האדמה ומייבשים אותם היטב. פעולה זו חשובה מאד, משום שתפוחי אדמה רטובים יגרמו לשמן הרותח להשפריץ לכל הכיוונים וגם יעודדו את הגלישה שלו מהסיר.

DSC_0385

מטגנים:

הטיגון יהיה לרוב בשמן קנולה. ממלאים סיר עד למחצית גובהו בשמן, ומחממים את השמן עד לנקודה שהוא חם אך לא מאד רותח. אפשר לזרוק צ'יפס אחד לשמן ולראות שבועות קטנות של שמן מתחילות לפזז סביבו, בכדי לקבל מושג אם השמן רותח.

שימו לב שלא להעמיס יותר מדי תפוחי אדמה בסיר. הכמות צריכה להיות כזו שקל יהיה לערבב את תפוחי האדמה, כך שחשוב להשאיר קצת מקום לאיוורור ולא להגיע למצב שהצ'יפס צמודים ודבוקים מדי זה לזה.

מתחילים באקשן:

שלב 1:
מכניסים את הצ'יפס לשמן החם ומנמיכים את האש.
מטגנים 8 דקות בערך עד שהצ'יפס מקבל מרקם לבנבן מחוספס. מוציאים את הצ'יפס מהאש בעזרת כף מחוררת, נותנים לשמן לטפטף לסיר ואז מעבירים לצלחת המכוסה בנייר סופג.

שלב 2:
מכניסים את הצ'יפס המטוגן בחלקו למקרר לשעה.

שלב 3 :
הגענו לשלב האחרון והסופי! מחממים שוב את השמן הפעם על אש חזקה. בודקים עם צ'יפס אחד שהשמן רותח ומעבירים לאט ובזהירות את תפוחי האדמה לשמן, תוך ששומרים שלא להעמיס יותר מדי, כמו בשלב הקודם.

DSC_0387

עכשיו ממשיכים לטגן (ללא מכסה) עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה. ברגע שהם זהובים הם גם מוכנים ורכים מבפנים.

מדי פעם ניתן לערבב ערבוב קל ועדין כדי שהשמן יגיע לכולם בצורה שווה.

מוציאים בעזרת כף מחוררת, מעבירים לנייר סופג, ממליחים, ומעבירים לכלי הגשה.

יאללה, כולם לשולחן! הצ'יפס המושלם כבר כאן!

יש צ'יפס, ויש גם רטבים מושלמים. חובה לנסות!