הרשימות של אמא

.גרסה שוקולדית לדובשניות הקלאסיות –כהות רכות, מנוקדות בשוקולד מריר, פשוטות להכנה

מצרכים:
1/3 כוס (120 גר') דבש
1/2 כוס פחות 2 כפות ( 100 גר')  סוכר חום כהה
1/3כוס  (80 מ"ל ) שמן
קורט מלח
קורט קינמון
1 ביצה
2 כוסות (280 גרם) קמח
4 כפות (40 גרם) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לציפוי:
100-150 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה טורפים דבש, סוכר, שמן, מלח, קינמון וביצה עד לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ושוקולד קצוץ ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  • מצננים את הבצק כ-1/2 שעה במקרר.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • יוצרים עיגולים בגודל אגוז מהבצק וטובלים באבקת סוכר לציפוי מוחלט. מניחים במרווחים על גבי התבניות.
  • אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות או עד שהן "מתפוצצות", מתייצבות בצדדים אך עדיין מעט רכות במרכז.
  • מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

טיפים ושדרוגים:

  • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
  • במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל לגיוון הטעמים.
  • אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן במקום השוקולד המריר באותה כמות.