הרשימות של אמא

חצילים ופלפלים! שני הירקות הללו הם פסגת האושר של המטבח התורכי, וכמי שגדלה בבית תורכי אני יכולה להעיד על הניחוחות של החצילים השרופים שהיו נובעים ממטבחה של סבתי ומשכרים בריחם את כל השכונה, או את הפלפלים המפורסמים שלה שעד היום לא הצלחנו לשחזר את טעמם המדויק.

בעולם המודרני של היום כשכל מה שמכינים הוא בשאיפה לעשות מהר כי למי יש זמן ובעיקר סבלנות להתעסקות ארוכה מדי עם אוכל, מגיעים שני מוצרים חדשים מבית המותג הפרטי של שופרסל ומכניסים את הטעמים של תורכיה לתוך המטבח הביתי.

חצילים קלויים על האש ופלפלים אדומים קלויים על האש, שניהם מיובאים מתורכיה ומציעים מוצרים חדשניים באיכותם וטעמם, שמאפשרים לשלב את הירקות האהובים הללו ללא ההתעסקות המוקדמת של הקלייה והלכלוך הכרוכים בתהליך.

DSC_0293

מיד ניצלתי את ההזמנות להכין את סלט הפלפלים והחצילים המפורסם של סבתי, שעם המוצרים הללו הפך לכל כך קל ופשוט להכנה עד שפשוט מצחיק אפילו לקרוא לזה מתכון.

כדי לפשט עוד יותר את ההכנה הופתעתי לראות שהפלפלים הקלויים מגיעים קלופים, מה שחסך לי אפילו עוד יותר עבודה.

בקיצור, תספרו שלוש דקות על השעון והסלט מוכן. צבעוני ורענן וכל כך טעים. מתאים לאירוח או לצד הארוחה, שגם שומרי המשקל ישמחו לקבל כיוון שהוא דל מאד בקלוריות.

DSC_0317

אז מה צריך?

1 צנצנת חציל קלוי על האש שופרסל
1 צנצנת פלפלים אדומים קלויים על האש שופרסל
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כף שמן זית
3 כפות ממי ההשריה של הפלפלים
1/2 כפית מלח

ואיך מכינים?

מסננים את הפלפלים מהנוזלים שלהם, אך שומרים 3 כפות ממי ההשריה שלהם בצד.

קוצצים בסכין את הפלפלים האדומים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את שאר המוצרים, מערבבים, ומגישים!

תאמינו לי, חלום!

DSC_0307