הרשימות של אמא

אחרי ההכנות הקדחתניות וההשקעה הרבה במאכלי החג, הגיע הזמן לנוח ולהתפנק בהכנת מתכונים קלילים ומהירים שלא ידרשו מאיתנו יותר מדי טירחה.

הפעם מכינים עוגת תפוזים ויוגורט מעודנת רכה ואוורירית ב-5 דקות עבודה, שאפשר לחתוך לקוביות ולחלק בשמחה לכל האורחים שיגיעו להתארח בסוכה.

לעיטור מפזרים על העוגה שקדים פרוסים שמעניקים לה תוספת פריכות ומראה נאה,

ומפדרים אותה בנדיבות באבקת סוכר – אף אחד לא יוכל לסרב לפרוסה.

בברכת גמר חתימה טובה וחג סוכות שמח

עוגת תפוזים ויוגורט

orange yogurt cake1

החומרים:

150 גרם חמאה, רכה

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

3 ביצים L

235 גרם (כוס ושני שליש) קמח

50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

200 מ"ל (גביע) יוגורט לבן

קורט מלח

120 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי

חופן שקדים פרוסים, לעיטור

אבקת סוכר, לניפוי

orange yogurt cake4

אופן ההכנה:

  1. לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים את החמאה הרכה עם סוכר וקליפת תפוז מגוררת כמה דקות לקרם בהיר ורך.
  1. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם תוך עירבול לאחר כל תוספת. מוסיפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח בכמה פעמים לסירוגין עם יוגורט ומיץ תפוזים ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
  1. משטחים את הבלילה בתבנית משומנת 20×30 ס"מ, מפזרים מעל חופן של שקדים פרוסים ואופים 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים ומנפים על העוגה אבקת סוכר לפני ההגשה.

orange yogurt cake2