הרשימות של אמא

בחג הסוכות אין כמו לשבת בסוכה עם המשפחה והחברים, לצחוק ולפטפט עד השעות הקטנות של הלילה, ובין לבין לנשנש דברים טעימים.

בין אם אתם מארחים ובין אם אתם אושפיזין, אף אחד לא יתנגד שתניחו על השולחן צלחת נאה ובה ערימה מפתה וריחנית של בורקיטס נימוחים שפשוט אי אפשר יהיה להפסיק לזלול.

הבצק של הבורקיטס הללו הוא פשוט מושלם. מבחינת עבודה הוא ידידותי ומתמסר בקלות, ולאחר האפייה יוצא עדין ופריך, ועוטף ברכות את המלית המצוינת שלהם.

אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני האפייה, או לאפות ולהפשיר ורק לחמם. כל מה שתבחרו, העיקר שבסוכה שלכם יהיה שמח וטעים!

DSC_0364

אז למה אתם מחכים? תדאגו שיהיה בבית: (עבור כ-25 יחידות)

לבצק:

2+1/4 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה קרה
1/2 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס חלב
1/4 כפית מלח

למלית:

1 תפוח אדמה מבושל
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
1 כף קורנפלור

לציפוי:

ביצה טרופה
שומשום

מפשילים שרוולים ומכינים:

מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים 2-3 דקות בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

DSC_0273
DSC_0275

מכינים את המלית:

מועכים בממחה את תפוח האדמה לפירה, ומעבירים לקערה.

מוסיפים את שאר החומרים ולשים היטב בידיים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, בוזקים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול.
שימו לב שהבצק לא יהיה דק מדי, כדי שיהיה קל ונוח למלא ולקפל אותו.

יוצרים עיגולים בבצק בעזרת חורצן או כוס.

במרכז כל עיגול מניחים תלולית קטנה מהמלית.

סוגרים את עיגול הבצק ומהדקים היטב את הקצוות. מניחים בתבנית המכוסה בנייר אפיה.

DSC_0278

DSC_0279

DSC_0297

ממשיכים כך עם כל עיגולי הבצק.

את השארית של הבצק שנוצרה סביב העיגולים מאחדים, לשים, ומרדדים שוב.

יוצרים שוב עיגולים, ממלאים וסוגרים, וכך עד שנגמר כל הבצק.

מורחים את הבורקיטס בביצה הטרופה ובוזקים מעל שומשום.

אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ – 30 דקות עד להזהבת המאפים.

מגישים לצד צלוחית של פלפלונים כבושים וטעימים שירעננו את הפה בין ביס לביס!

חג סוכות שמח!

DSC_0366

DSC_0360