הרשימות של אמא

לארוחה המפסקת של יום כיפור, לצאת הצום או סתם לימים הקרירים שמתקרבים אלינו, אין כמו מרק מרווה ומשביע, שמכינים עם נבחרת מכובדת של ירקות ועשבי תיבול טריים, ואשר מבושל ומוגש עם קציצות עוף רכות נפלאות בטעמן ונמסות בפה.

לחובבי המטבח הפרסי המרק הזה יזכיר בוודאי את ה"גונדי", ואכן הוא שופע בכל מאפייני המטבח הטעים הזה עם המון ירק שמבשם אותו, וכדורי עוף המועשרים בקמח חומוס שהופך אותם לאווריריים במיוחד.

העושר של המנה הזו הופך כל צלחת עם 2-3 קציצות כאלה לארוחה מלאה ומשביעה לאורך זמן, והטעם? ללקק את השפתיים.

DSC_0334

אז מה צריך?

למרק:

1 בצל גדול
2 תפוחי אדמה גדולים
2 קישואים גדולים
2 גזרים גדולים
נתח של דלעת
3 עלי סלרי
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי כוסברה
חופן עלי שמיר
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן לטיגון

לקציצות: (כ- 25 יחידות)

500 גרם עוף טחון
250 גרם הודו אדום טחון
1 כוס קמח חומוס
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1/2 כפית מלח
קורט פלפל

900X600-5

מפשילים שרוולים ומכינים:

ראשית מכינים את הירקות למרק:

קולפים את הבצל וקוצצים אותו.

שוטפים היטב את הקישואים, מסירים את הקצוות ומגרדים אותם עם הקליפה בפומפייה.

קולפים את הגזרים, מסירים את הקצוות ומגרדים אותם בפומפייה.

קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות, שוטפים ומסננים.

מסירים את קליפת הדלעת, שוטפים וחותכים לקוביות קטנות.

את כל העלים שוטפים היטב.

DSC_0257

מחממים מעט שמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהוא נעשה שקוף.

מוסיפים את כל הירקות החתוכים והמגורדים ומערבבים מעט עם הבצל.

ממלאים את הסיר במי ברז עד לגובה של 3/4.

מוסיפים את עשבי התיבול ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. לאחר שהמרק רותח טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.

עד שהמים מגיעים לרתיחה מכינים את הקציצות:

מערבבים יחד את כל החומרים ולשים היטב לעיסה אחידה. טועמים בקצה הלשון ומוסיפים עוד מלח או פלפל לפי הטעם.

בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג, ומניחים במגש או תבנית.

DSC_0267

בעדינות מוסיפים את הקציצות למרק, ומביאים לרתיחה מחודשת.

מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים שעה.

מגישים ומתמוגגים.

DSC_0310

הערה חשובה: לא נוגעים במרק עד שהקציצות מתייצבות. לא מערבבים ולא בודקים. לאחר שהקציצות מתייצבות ניתן לערבב מדי פעם.