הרשימות של אמא

בסיומו של צום יום הכיפורים, מומלץ לצרוך מאכלים קלים במנות קטנות כדי שלא להכביד על הגוף,

כמו למשל עוגיות יבשות וטובות שיחזירו לנו בהדרגה את האנרגיה שאבדה.

הפעם מתכוננים ליום הכיפורים עם עוגיות סבתא פריכות ומעודנות בציפוי שומשום ובטעם מתוק של בית,

שכיף להחזיק בצנצנת במטבח בכל ימות השנה ויהיו נפלאות לשבירת הצום לצד כוס תה מתוק.

לקבלת מראה חגיגי ומשודרג, ניתן גם להטביע בעוגיות צורה נאה בעזרת כפות ליצירת מעמול.

את העוגיות תוכלו לאפות מראש ולשמור בקופסה אטומה עד לסיומו של יום כיפור,

או לעצב את הבצק לעוגיות, לשמור במקרר ולאפות לקבלת עוגיות טריות וביתיות לתום הצום.

בברכת צום קל וחתימה טובה.

sesame cookies2

עוגיות סבתא בציפוי שומשום

החומרים ל-25-30 יחידות:

330 גרם (2 כוסות ושליש) קמח

40 גרם (רבע כוס) קורנפלור

150 גרם  (כוס ורבע) אבקת סוכר

1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 כפית קינמון טחון
¼ כפית ציפורן טחון (לא חובה)

קורט מלח

180 גרם חמאה, רכה

30 גרם (2 כפות) שמן

80 מ"ל (שליש כוס) מי זהר או מיץ תפוזים

50 גרם (חצי כוס) שומשום, לציפוי

 

sesame cookies1

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן וקורט מלח. מוסיפים חמאה רכה ושמן ומעבדים רק עד לבצק פירורי. מוסיפים מי זהר או מיץ תפוזים ומעבדים לבצק אחיד ורך מאוד. מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש להתייצבות.
  2. בידיים מעט מקומחות יוצרים מהבצק כדורים של 4 ס"מ, טובלים כל כדור בקערה ובה השומשום לציפוי. מהדקים את העוגיות לתוך כפות מעמול לקבלת דוגמא נאה, או פשוט מסדרים אותן במרווחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה.

אופים את העוגיות 20 דקות כך שמזהיבות בתחתיתן. מצננים, מנפים מעל מעט אבקת סוכר וזוללים לצד כוס תה מתוק.

 

sesame cookies3