הרשימות של אמא

"שנהיה לראש ולא לזנב" – כך אנו נוהגים לאחל לסובבים אותנו בתחילת השנה העברית החדשה, וכסמל לאמירה הזו אנו מברכים על ראש של דג בסעודת החג, ולרוב גם מגישים לשולחן מנת דגים כמנה ראשונה וטעימה.

עם שפע הדגים הטריים שניתן למצוא היום במרכולים ובחנויות הייעודיות, אפשר קצת ללכת לאיבוד, ורגע לפני שתבחרו את הדג שיככב בשולחן החג שלכם, כדאי שתדעו כמה דברים שיעזרו לכם לעשות את הבחירה והרכישה המוצלחת ביותר.

900X600-2 (3)

• את הדגים כדאי לרכוש במקומות מסודרים ומבוקרים, שם תוכלו להיות בטוחים שהדגים אכן טריים, ועברו את כל הבדיקות הרצויות, כגון רשתות שיווק שנמצאות תחת פיקוח שוטף או חנויות דגים ייעודיות שקיבלתם עליהם המלצות מחברים.

• להגשה בערב החג, עם מגוון רחב של סועדים בכל הגילאים, רצוי לקנות להכין דגים עם כמה שפחות עצמות, כך שרצוי לבקש ממוכר הדגים לפלט לכם את הדגים. דגים מפולטים יתרמו להנאה גדולה יותר מהמנה, בלי הצורך לחשוש ולהתעסק בזמן האכילה עם העצמות.

• באם החלטתם בכל זאת שלא לפלט את הדג, בקשו מהמוכר לנקות אותו היטב מחלקיו הפנימיים, ולהסיר לחלוטין את הקשקשים. אל תתפתו לעשות את זה לבד בבית. דקירה מקשקש של דג יכולה להיות מסכנת חיים.

• בעת רכישת הדגים יש לבקש להריח את הדגים. דגים צריכים להדיף ריח דגי קליל בלבד, אך אם הריח הוא ממש לא נעים, כנראה שהדג לא טרי.

• מששו את הדג המוגש לכם. בשרו צריך להיות אלסטי, ובלחיצה עם האצבע לא תישאר גומה כמו שקורה בבצק למשל.

900X600-5 (1)

• מבחן העין – עם כל הקושי שבדבר, יש להסתכל לדג בעיניים! עיניי הדג צריכות להיות שקופות וצלולות. אם שמתם לב שעיניי הדג עכורות, זה סימן שהוא פחות טרי ממה שאתם רוצים.

• ניתן לרכוש דגים טריים מראש ולהקפיא אותם, אך לאחר שהפשרתם אותם פעם אחת כבר יש להכינם ובשום אופן לא להקפיא שנית.

• כמובן שתמיד רצוי לרכוש דגים טריים, אך אם בחרתם בכל זאת לקנות דג קפוא, רצוי ללכת על כאלה בשרניים במיוחד שיוצאים גם מאד טעימים כגון סלמון או נסיכת הנילוס.

• ברכישת דגים קפואים יש לשים לב לתוקף המוטבע על גבי האריזה, ורצוי מאד שהוא יהיה כמה שיותר רחוק מיום הרכישה. יש לשים לב שהשקית לא מלאה בקרח, דבר שיכול להעיד על כך שהמוצר הפשיר וקפא בשנית, וכן להקפיד שהדג הארוז יהיה קפוא וקשה כמו אבן, דבר שיעיד כל כך שהוא השתמר בהקפאה גבוהה.

• עבור קציצות דגים ניתן להשתמש גם בדגים קפואים וגם בדגים טריים שעברו פילוט יסודי. כדי להוזיל את העסק ולשדרג את הטעם, ניתן גם לערבב מספר סוגים יחד.

900X600-3 (3)

ועכשיו, כל מה שנותר לכם הוא להחליט איזה דג תבחרו לארוחת החג, ולפניכם שלוש המלצות טעימות במיוחד. (הגיעו למתכון בלחיצה על כל אחת מהן)

דניס

נסיכה

קארי