הרשימות של אמא

ערב חג הוא הזדמנות מצוינת להניח בצד לרגע את מתכוני תפוחי האדמה הרגילים והמוכרים, ובמקום להכניס לתנור עוד תבנית עם קוביות של תפוחי אדמה, פשוט להפתיע את האורחים במלאכת מחשבת של גראטן חלומי, העשוי כולו שכבות דקיקות וחופפות של תפוחי אדמה ובטטות רכות ונמסות בפה.

הגראטן הוא מאפה שבמקור מוקרם בגבינות ובשמנת, אך מכיוון שמדובר כאן בארוחה בשרית, אנו נשתמש בקרם קוקוס אשר יעשה פה עבודה מצוינת, תוך שבין השכבות נפזר גם בצל מטוגן שיעניק לו עוד טעמים ומתיקות כיאה לראש השנה.

כמיטב חיבתנו למתכונים קלים, גם את המנה הזו מכינים ממש בקלי קלות, והתוצאה היא מעבר לטעימה בטירוף, גם יפיפייה ומרשימה עד מאד.

DSC_0223

אז מה צריך?

3 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
פחית קרם קוקוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 כפות פירורי לחם
מעט מלח
מעט שמן לטיגון
עלה רוזמרין
2 כפות שמן זית

מכינים:

קולפים את תפוחי האדמה והבטטות.

פורסים בסכין את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות דקות מאד, אך לא דקות מדי.

כמובן שאם יש לכם, אז אפשר להשתמש גם במנדולינה שתחסוך לכם זמן יקר.

לא שוטפים!

מערבבים את קרם הקוקוס עם אגוז המוסקט ועם מעט מלח.

מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד להזהבה קלה.

DSC_0128

DSC_0129

DSC_0130

עכשיו מרכיבים את השכבות:

מסדרים בתבנית יפה, שמותאמת לאפייה בתנור ולהגשה בהמשך, שכבה של תפוחי אדמה ובטטות.

מסדרים את הפרוסות בצורה חופפת זו לצד זו כך שמתקבלת צורה של ספירלה.

על השכבה הזו מפזרים חצי מכמות הבצל המטוגן,.

מעל הבצל המטוגן יוצקים שליש מכמות תערובת קרם הקוקוס, ומורחים בצורה אחידה.

מסדרים עוד שכבת ספירלה של תפוחי אדמה ובטטות, ומפזרים מעליהן את המחצית השנייה של הבצל המטוגן.

יוצקים שליש נוסף מקרם הקוקוס ומורחים באופן אחיד על תפוחי האדמה.

מסדרים שכבה אחרונה של תפוחי אדמה, מעליה יוצקים את יתרת קרם הקוקוס, ומעל הכל מפזרים את פירורי הלחם.

מפזרים מעט עלי רוזמרין.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור.

אופים בחום של 200 מעלות כשעה וחצי עד שתפוחי האדמה מתרככים מאד.

מסירים את נייר הכסף, מזליפים על פירורי הלחם את שמן הזית, ומזהיבים בתנור עוד 15-20 דקות.

DSC_0229