הרשימות של אמא

מכירים את אלה שחייבים להטביע את כל האוכל שלהם בקטשופ? לי באופן אישי יש אחד כזה בבית, שלדידו, אין מאכל מספיק טוב בעולם שמנה הגונה מן הרוטב האדום האדום הזה לא תשפר, כשהוא עומד איתן גם לנוכח מחאותיי הנמרצות על כך שהוא הורס לי את האוכל.

אז אם כבר השלמתי עם כך שערמות אדירות של קטשופ נשפכות אצלנו בבית, אז לפחות, כך החלטתי, אנסה לצמצם את רוע הגזירה, ולהכין קטשופ אמיתי בבית, שגם יהיה יותר בריא מזה התעשייתי, וגם יחסוך בעלויות.

הופתעתי לגלות שהכנה של מטבל כזה לא לוקחת יותר מעשר דקות, ושהכמות המתקבלת היא גדולה, המרקם הוא בדיוק כמו של הקטשופ הרגיל שמכירים מהחנויות, והטעם – פשוט נפלא.

כמובן שהמבחן האמיתי היה לראות כיצד מגיב לנושא המכור הביתי, ולא היתה מאושרת ממני כשהוא טעם תחילה בהססנות, ולאחר מכן מילא כפית גדושה והכניס לפה. ולאחריה עוד כפית, ועוד אחת. מהיום, הוא אמר – את מכינה רק בבית! בקיצור, הסתבכתי.

900X600-2_(11)

רוצים להסתבך גם? תכינו:

800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
200 גרם רסק עגבניות
2 כפות סוכר
1 כף דבש
1 כפית שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף חומץ
1 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה, לבחירתכם)
1 כפית שטוחה מלח
1/3 כוס מים

DSC_0011

ותראו כמה פשוט להכין:

• מכניסים את כל החומרים לתוך סיר

• מביאים לרתיחה

• מכסים את הסיר ומנמיכים את האש

• מבשלים 10 דקות תוך שמערבבים מדי פעם.

עכשיו,

בשל העגבניות המרוסקות המרקם הוא קצת יותר גבשושי, מה שאצלי בבית מאד אהבו, אך אם אתם מעדיפים את הקטשופ שלכם חלק ממש, פשוט תכניסו את כל הרוטב המבושל לתוך הבלנדר, לטחינה קצרצרה.

יוצקים את הקטשופ הטעים שלנו לצנצנות או בקבוקים שהעברנו סטריליזציה (פשוט טובלים אותם מספר דקות במים רותחים, ומייבשים), מעבירים למקרר והרוטב במיטבו, כמובן, כשהוא קר לחלוטין.

DSC_0024

רוצים קטשופ בטעמים? קבלו:

למטבל בטעם שום – מוסיפים לחומרים 5 שיני שום כתושות + כפית אבקת שום.

למטבל בטעם פלפלים – הוסיפו לחומרים 2 פלפלים קלויים בתנור, קלופים ונקיים מגרעינים + פלפל חלפיניו טרי אחד כשהוא קצוץ דק.

רוצו לנסות, ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה!