הרשימות של אמא

 עוגת שוקולד לבן טעימה ומרשימה במיוחד עם כתר תפוחים וקרם שוקולד לבן

כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לעוגת שוקולד לבן:
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות ( 120 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 ביצים L
2 מיכלי שמנת חמוצה יטבתה (400 מ"ל)
100 גרם שוקולד לבן עלית
2 כוסות (280 גרם) קמח
4 כפות (40 גרם) קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
לקרם שוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן עלית
1.5 (375 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה יטבתה
קורט מלח
3 כפיות אינסטנט פודינג וניל
לתפוחים מקורמלים:
2 תפוחי עץ גראנד סמית
2 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1/4 כפית תמצית וניל
לקישוט:
20 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
• עוגת שוקולד לבן: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
• בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, סוכר, וניל ומלח עד לתערובת בהירה, אוורירית וקרמית.
• מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה.
• מוסיפים שמנת החמוצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
• שוברים את השוקולד לקוביות וממסים במיקרוגל או על בן מארי. עד להמסה מוחלטת.
• מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת תוך כדי ערבול במיקסר.
• מנפים פנימה קמח, קורנפלור ואבקת אפייה וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
• יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
• אופים 35-45 דקות או עד שהיא יציבה למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
• מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
• קרם שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• מצננים את התערובת במקרר במשך 4-5 שעות לפחות, או עד שהיא קרה לחלוטין.
• מעבירים את התערובת הקרה לקערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
• מצפים את העוגה בקרם בדפנות ובחלק העליון בשכבה די דקה ומעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ.
• מזלפים תלוליות קרם בשולי העוגה ושומרים במקרר.
• תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ.
• במחבת ממיסים סוכר עד שמתקרמל. כשהקרמל מוכן מוסיפים את קוביות התפוחים, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל.
• מבשלים את התפוחים בצורה זו במשך 5-10 דקות או עד שהם מתרככים ומתקרמלים.
• מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
• מסדרים קוביות תפוחים מקורמלים במרכז העוגה.
• קישוט: בעזרת קולפן יוצרים תלתלי שוקולד לבן ומניחים על גבי תלוליות הקרם.
טיפים ושדרוגים:
• חשוב להקפיד לקרר את הקרם עד שהוא קר לחלוטין, אחרת הוא עלול לא להתייצב כמו שצריך.
• שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 3-4 ימים, אך היא במיטבה ביום-יומיים שלאחר ההכנה.
• מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר ולא קרה לחלוטין מהמקרר. פשוט מוציאים אותה לטמפרטורת החדר כ-15 דקות לפני ההגשה.