הרשימות של אמא

אם גם לכם מתחשקת לפעמים ארוחת צהרים צמחונית קלילה, אך גם כזו שתביא עמה ערך בריאותי בנוסף להיותה טעימה ומשביעה, המנה הנהדרת הזו של ירקות מוקפצים בתוספת פסטה אורגנית מחיטה מלאה, שמגיעה עם תיבול אסיאתי מדהים וקרם קוקוס עשיר, היא בדיוק בשבילכם.

אפשר לומר שדי המרתי את אטריות הנודלס המסורתיות של מנת המוקפצים המוכרת לנו, בפסטה פנה אורגנית, התנסות שקצרה הצלחה מרובה אצל הטועמים, שהכריזו בפה מלא (אוכל) שפסטה מחיטה מלאה היא הרבה יותר טעימה מפסטה רגילה, וגם הרבה יותר משביעה, והשביעו אותי שמהיום היא היחידה שנכנסת אלינו הביתה.

המנה גם מאד קלה להכנה ומתאימה בדיוק לחופשת הקיץ שבה מחפשים כמה שיותר ארוחות קלות ומהירות. מרתיחים את המים לפסטה, עד שהיא מוכנה מקפיצים את הירקות, מתבלים ומאחדים. זה הכל!

DSC_0045

אז מה היה לנו כאן?

250 גרם פסטה פנה אורגנית מחיטה מלאה מבושלת לפי ההוראות שעל האריזה, ומסוננת
1 בצל גדול
1 כרוב לבן קטן (או חצי גדול)
3 גזרים
1 פלפל אדום מתוק
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס רוטב סויה
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית רוטב דגים (ראו הערה למתכון בסוף הפוסט)
1 כף שמן צ'ילי (ראו הערה למתכון בסוף הפוסט)
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
מעט מלח לפי הטעם (זהירות, הסויה ורוטב הדגים מלוחים)
פחית קרם קוקוס
מעט שמן קנולה לטיגון

900X600(Y2)

מכינים:

קולפים את הבצל, שוטפים ומנגבים, וחותכים אותו לרצועות דקות.

שוטפים את הכרוב וחותכים אותו לרצועות דקות (למעט הליבה שאותה משליכים).

קולפים ושוטפים את הגזרים וחותכים לרצועות דקות.

שוטפים את הפלפל, מסירים את הגרעינים וחותכים לרצועות דקות.

מחממים מעט שמן בתבנית גדולה ומטגנים את הבצל על להבה גדולה עד שהוא הופך לשקוף ומתחיל להזהיב מעט.

מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.

900X600(Y)

מוסיפים מיד את רצועות הגזרים והפלפל ומטגנים תוך כדי הקפצה כשלוש דקות.

מוסיפים את רצועות הכרוב וממשיכים לטגן תוך כדי הקפצה עד שהכרוב הופך לסמרטוטי יותר.

מוסיפים את כל הרטבים והתבלינים שברשימת המרכיבים החל מהסויה ועד למלח, ומערבבים.

מוסיפים את קרם הקוקוס, ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים יחד עוד 5 דקות. טועמים ומוסיפים מלח באם יש צורך.

מוסיפים את הפסטה המבושלת, מבשלים יחד תוך כדי ערבוב עוד שתי דקות בדיוק עד שהרוטב נספג היטב בפסטה ומכבים את האש.

DSC_0055

מגישים ומתעלפים מכמה טעים!

הערה למתכון – רוטב דגים ושמן צ'ילי ניתן למצוא היום במחלקות האסיאתיות במרכולים.

במידה ולא מצאתם או שאין באפשרותכם לרכוש, אפשר לוותר עליהם ולהמיר את הפפריקה המתוקה בחריפה.